Najdi forum

Težave s sodelavcem

Pa bom jaz prva.

V službi imam sodelavca, ki ima do dela zelo neprimeren odnos. Res, da je še mlajši(24 let), vendar to ne bi smelo biti opravičilo.

Gre za to, da se k delu ne spravi tako zavzeto, kot bi človek pričakoval. Poleg tega igra igrice na računalniku, klepeta s kolegi, skratka njegov učinek je bolj slab.
Ker je njegovo delo zelo povezano z mojim, me seveda to zelo moti. Ker se drugače zelo dobro razumemo, bi ga rada k bojšemu odnosu do dela spravila na lep način, pa ne vem kako.Nočem biti groba, nočem se kregati z njim, nočem pa tudi, da bi zgledalo, kot da mu solim pamet. Rada bi ohranila dobre odnose , hkrati pa pričakujem njegovo boljšo učinkovitost. Nisem mu nadrejena, je pa na nižjem delovnem mestu in manj izkušen.

Kaj mi torej svetujete ?

Lep pozdrav, Kaja

Kaj naj rečem?

Jaz pustim in sprejemam igranje igric in klepetanje, če je opravljeno delo. Zaradi mene ima lahko vsak delavec noge na mizi ali si vrta po nosu, ali kadi, ali hodi na kavo, ali pa igrice igra, če je seevda delo ki ga opravlja opravljeno do takrat ko mora biti. Poleg tega mora biti opravljeno kvalitetno.

Če tega ni nima tam kaj delat.

Mladi predvsem nimajo občutka odgovornosti, važno da smo v službi in dobim mesečno plačo. To, da mora nekdo zaslužit to nobenega ne briga. No pa ni tako samo med mladimi, večina jih dela tako.

Kaj narediti?

Poglej če naredi vse, kar mora naredi ali moraš to ti namesto njega. Če moraš potem mu moraš to dopovedati, če mu boš ti te bo sigurno grdo gledal, bolj, da mu kdo drug.

To vem iz ozkušenj, razen, če si ti odgovorna tudi za njegovo delo, če nisi, potem mora to narediti drug

jaka

Stvar je v tem, da je delo je sicer opravljeno, ampak traja, traja …
Šefici nočem reči, saj bo jasno, da je bil pobudnik iz naše sobe.
Pravzaprav mu je že njegov najbližji sodelavec in prijatelj rekel, pa je bilo en teden
boljše, potem pa spet isto.

LP, Kaja

fantu je treba povedat kar mu gre….še enkrat na lep način….kaj bi bilo,če bi vsi tako delali….če mu to ne bo zaleglo,je treba obvestiti nadrejene in to skupaj z vsemi sodelavci….torej vsi ki ste v timu,se morate odločit in povedati nadrejenim,drugače ne gre…..

Pozdravljeni!

Jaz pa imam kontra problem: moti, me, da so vsi v naši pisarni prepričani, da je treba ves dan kazati svojo delavnost, kar pomeni, da te morajo vedno videti, da nekaj delaš. Pa čeprav to pomeni, da nalogo, ki naj bi ti vzela vsega 1 uro opravljaš pač 3 ure ali več. Da ne bi slučajno ostal brez dela. Ne smeš narediti naloge in si vzeti 10 minut pavze, ker te “plačajo” in bi bil to stran vržen denar. Ali ni ravno tako stran vržen denar, če se delamo da delamo? In ker ne znam razvleči naloge na cel dan, sem grajana, kako nič ne delam. Opravljene naloge in njihovo število in kakovost pa niso pomembne.

Kakšne so vaše izkušnje glede tega?

LP

Neda

Pozdravljeni!

Jaz pa imam kontra problem: moti, me, da so vsi v naši pisarni prepričani, da je treba ves dan kazati svojo delavnost, kar pomeni, da te morajo vedno videti, da nekaj delaš. Pa čeprav to pomeni, da nalogo, ki naj bi ti vzela vsega 1 uro opravljaš pač 3 ure ali več. Da ne bi slučajno ostal brez dela. Ne smeš narediti naloge in si vzeti 10 minut pavze, ker te “plačajo” in bi bil to stran vržen denar. Ali ni ravno tako stran vržen denar, če se delamo da delamo? In ker ne znam razvleči naloge na cel dan, sem grajana, kako nič ne delam. Opravljene naloge in njihovo število in kakovost pa niso pomembne.

Kakšne so vaše izkušnje glede tega?

LP

Neda

Ocenjuj ga po rezultatih. Ce v zglednem casu (za nekoga, ki je manj izkusen in tudi manj placan od tebe) izpolni zadane naloge naj te njegovo “obnasanje” ne moti.

Poskusi na stvar gledati z perspektive mladega cloveka brez izbire, kot to vecina mladih v Sloveniji je, ce zanje ne poskrbijo starsi. Ce si placan toliko, da bos pet let s tezavami odplaceval kredit za korejski avto nizjega srednjega razreda, in si bos pocitnikovanje na Jadranu zaradi najemnin tezko privoscil, potem je lojalnost lastniku podjetja, ki te tako grdo izkorisca…neumnost.

Tomaz

Tvoje težave niso toliko z sodelavcem kot z tvojim odnosom do življenja ,mislim da ti predvsem manjka samozavesti in poguma .Ko ga boš našla bodo prave besede prišle same od sebe .

Kaja!

Tvoj sodelavec nima nobenega opravičila za svoje obnašanje.

Predlagam (čeprav ni legalno), da ga posnameš s kamero,
videokaseto pa položiš šefici na mizo.

Ali pa naj prebere knjigo Pasti globalizacije, kjer lepo piše,
kaj se v svetu sploh dogaja. Verjetno se mu še sanja ne,
da v Južni Koreji delajo po 14 ur na dan, 7 dni v tednu, da
spijo kar v barakah ob tovarnah, da tudi sam nosi Nike
superge, ki so jih izdelali otroci, stari 12 let.

Na tvoj in račun ostalih tvoj 24-letni “polh” vedri in čuva
zdravje, niti v sanjah pa ne bo DELAL.

Znebite se ga TAKOJ in vsem bo lepše. Garantiram,
Ali

Odlicen nasvet, Ali!

Tommy

mene zanima, če moraš kaj dela ti opraviti namesto njega???če ne, naj te njegovo obnašanje ne moti!!!To je stvar nadrejenih-koliko dela mu dajejo in koliko mu zaupajo.Mogoče je res, kot sem že prebrala, da svoje delo opravi v krajšem času-potem mu res nimaš kaj očitati!1Ali pa si mogoče ljubosumna, če on visi na računalniku??’Saj ti tudi-ali ne??ne bodi egoistična…..

Se podpišem pod Ali-jev odgovor!!!
Zdenka

kaj sew pa vtikaš vanj, če ti ni všeč ga pusti, ne pa da ga kritiziras tu, to je nemogoče, a če ne dela on pa ga prijavi inšepekcijo za delo, tako je enostavno.

lep pozdrav, lobo

15+10=25

Pozdravljen “lobo”!

Kaj si hotel povedati, jaz te nisem prav nič razumela.

Zdenka, se strinjam. Da je tole tema, ki je takoj naslednja po tisti prvi, pozdravni Primoževi ob otvoritvi takratnega novega foruma. Dobrih šest let nazaj, ko me še ni bilo tukaj, so se tu srečevali drugi ljudje. Kdo ve, kaj počnejo danes…

New Report

Close