Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave s sluhom

težave s sluhom

Zaradi otoskleroze sem bel pred 25 leti operiran na eno in leto pozneje še na drugo uho (sedaj bom star 55 let). Sluh na prvo operiranem ušesu se mi je zelo popravil, na drugem pa nekoliko manj, vendar pa sem bil zadovoljen.
Pred recimo 3 meseci pa sem začel opažati, da se mi v glavi nekaj dogaja (šumenje, bobnanje, piskanje, glasba mi hrešči,…) in da tudi vedno slabše slišim. Najprej sem mislil, da je to posledica prehlada, ker se mi je nekaj podobnega dogajalo ob prehladih. Sedaj pa nisem več prehlajen, zgoraj omenjene motnje pa so čedalje intenzivnejše in postajajo zelo moteče, saj zadnjih 14 dni ne morem več poslušati radia in televizije (hreščanje) in tudi gluh sem iz dneva v dan bolj.

Hvala za vaše mnenje in nasvet.
Alojz

Najverjetneje gre za poslabšanje oz. napredovanje vaše bolezni, ki je tudi pričakovano, zato se le odpravite na kontrolo k vašem ORL specialistu.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in imam diagnozo Hypacusis sensorineuralis gradus mediae bil. Ker si pri svojih ”rosnih” letih ne želim izgubiti sluha,me zanima ali se da (glede na diagnozo) sluh pozdraviti,ali lahko pričakujem naglušnost? (mamina mama in mamina sestra sta naglušne, mami pa nima nobenih težav). Je rešitev slušni aparat? Je mogoče da bom z njim slišala boljše,ali je kakršnakoli druga rešitev da ne izgubim sluha?
lep pozdrav in hvala za odgovor!

Na žalost se sluha ne da ‘pozdraviti’ oz izboljšati. Kri ni voda in, če imate naglušnost v družini je pomembno, da sluh čuvate kolikor se le da; izogibakje se hrupu, glasnemu poslušanju glasbe po slušalkah ali na koncertih. … gradus mediae pomeni izgubo srednje stopnje zato slušnih aparatov (še) ne potrebujete. Vsaj 1x na leto sluh kontrolirajte z ADGjem.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close