Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Težave s prevlekami

Težave s prevlekami

Spoštovani!

Upam, da mi boste lahko pomagali z nasvetom. Imam dve kovinsko-porcelanski prevleki, stari pet let. Več let je bilo vse v redu, sedaj pa že nekaj časa opažam, da je ima dlesen pri teh dveh prevlekah rdeč rob. Imam se tri malo mlajše prevleke, polno porcelanske, s katerimi ni nobenih težav. Zobozdravnik pravi, da bi bilo dobro obe kovinsko-porcelanski prevleki zamenjati.

Kaj je možen vzrok problemov z dlesnijo pri kovinsko-porcelanski prevlekih šele sedaj? Ali je možno, da se po več letih pojavi alergija na material? Občasno sem uporabljala Curasept ustno vodo, pa je sedaj ne več, ker so se mi na ustnicah in nad njimi pojavljali rdeči madeži, na ustnicah pa še poroženitve, ki so po prenehanju uporabe Curasepta vsakič izginile. Curasept sem uporabljala že pred leti brez težav, zadnje leto pa vedno nekaj dni po začetku uporabe madeži na koži in poroženevanje.

Sem v srednjih letih in do sedaj nisem imela nobenih težav z alergijami.

Pozdravljeni,

najprej glede prevlek; rdeča dlesen ob robu prevleke ne pomeni nujno alergije na kovino, ki so mimogrede precej redke. Potreben bi bil klinični pregled, da bi ocenila vzrok.
Glede ustne vode Curasept; ta ustna voda ni primerna za stalno, temveč občasno uporabo. Obstajajo tudi druge ustne vode; morda poskusite kakšno, ki ne bo vsebovala klorheksidina, ki je možen povzročitelj vaših reakcij.
Glede pojavljanja alergij; lahko se pojavijo pri različnih starostih, neglede na to, da jih prej ni bilo opaziti.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close