Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Težave s prebavo po antibiotikih

Težave s prebavo po antibiotikih

Pozdravljeni,

teden nazaj sem prenehala zdravljenje z antibiotiki Ospamox 1000mg, ki sem jih jemala 8 dni zaradi bakterijskega vnetja ledvic. Zdaj so mi bolečine prenehale v ledvici in stanje se je popravilo, kar mi je zdravnik rekel po izvidih iz laboratorija. Imela sem težave s prebavo in sem vmes jemala še Ultop zaradi razdražene sluznice v črevesju. Vendar se mi prebava še ni uredila po enem tednu, sedaj vsaj hodim redno vsak dan na veliko potrebo ampak imam še vedno bolečine v spodnjem delu trebuha in občutek napihnjenosti, polno zraka v črevesju. Kako bi se situacija normalizirala ali je tukaj še vedno težava s črevesjem, ker Ultop sem jemala le en teden kot mi je zdravnik rekel?

Hvala,lp.

Spoštovani!

Antibiotik spremeni črevesno floro, težav ne prepreči Ultop, ampak probiotik, na primer Linex, Waya ali katerikoli drug. Ultop zavira izločanje kisline v želodcu, na črevesje pa nima učinka.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Par dni me pece zgaga, dva dni jemljem Ranital zjutraj in zvecer in pomaga. Blato je bolj temno in trdo, velika potreba enkrat na dan. Trde trebusne misice in hrbtne, tudi bolecine kot kak misicni krc. Nekaj casa jemljem zelezo plus + vitamin c zaradi nizkega hemoglobina in zaradi slabega spanja Bachove kapljice Goodnihgt, priporocala farmacevtka, da boljse nekaj naravnega kot zdravila od katerih bi imela stranske ucinke. Vplivajo kaj tej dodatki na zelodec?

Hvala, lp.

Spoštovani!

Zlasti železove preparate nekateri težko prenašajo in jim je slabo. Druga zdravila pa nimajo vpliva.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close