Pozdravljeni,
približno eno leto imam težave s prebavo. Stara sem 27 let in študentka. Začelo se je z izredno slabim počutjem, občutkom “zapackanosti” telesa, brezvoljnostjo, stalnimi vetrovi groznega vonja in napihnjenostjo. Najprej sem krivila stres in “slabo” študentsko hrano, čeprav sem se v resnici prehranjevala kar zdravo in uravnoteženo, ukvarjam se tudi s športom, ne kadim in ne pijem alkohola. Iz prehrane sem izločila večino izdelkov z dodanim sladkorjem, pšenično moko, pekovske izdelke, testenine, delno tudi mlečne izdelke. Izboljšanje počutja je bilo drastično, tudi prebava se je zelo izboljšala. Še vedno pa me motijo vetrovi, ki so obupnega vonja in se pojavljajo sporadično (vsaj nekaj dni v tednu), poleg tega pa ne morem ugotoviti, kaj jih povzroča, čeprav je slabše, kadar uživam kaj od zgoraj naštetega. Kadar se pregrešim s kakšnim piškotom ali kadar nimam možnosti kuhati lastnih obrokov, me spravljajo ob živce, težko je tudi biti v družbi. Pogosto me tudi tišči v želodcu in trebuhu na levi strani v višini popka. Kadar pojem kaj od zgoraj naštetega, se tudi zelo slabo počutim – postanem utrujena in brezvoljna. K zdravniku še nisem šla, ker je moja težava težko opisljiva in ni vedno enako izrazita, zdi se, da mi ista hrana včasih povzroča težave, drugič pa spet ne.
Hvala za nasvet.
Pozdravljeni.
Priporočam obisk pri zdravniku, verjetno bo potrebna gastroskopija.
LP