Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Težave s prebavo

Težave s prebavo

LP!

Danes imam že peti dan bolečine v trebuhu in sicer prva dva dni sem imela diarejo, nato sem jedla prepečenec in pila kamilični čaj.Nato diareje več ni bilo, neprestano pa imam občutek napihnjenosti in težko spustim vetrtove ali grem na wc.Na wc sem danes šla, ampak sem se dobesedno prislila in zato nisem odvajala veliko. Tudi v želodcu imam občutek slabosti in čez dan se mi riga. Najhuje je, ko se zbudim zjutraj ko so bolečine v trebuhu najbol izrazite.Naj povem še to, da se mi vseh pet dni dogaja to, da se mi v trebuhu neprestano nekaj pretaka in kruli kot da bi bila lačna, kar je zelo moteče. Zanima me Vaše mnenje, saj ne bi rada hodila zdravniku za vsako figo. Kako si še lahko pomagam sama in kako naj se mi spet stanje normalizira?

Vnaprej hvala za Vaš dragoceni čas in lep pozdrav.

Pozdravljena!
Možno, da ste staknili kakšno črevesno okužbo (s hrano…?),v tem primeru je potrebno poskrbeti predvsem za zadostno pitje-vnos tekočine (bolje kot kamilice je voda, čaj, raztopine za nadomeščanje elektrolitov iz lekarne). Zdravi bi morali biti v nekaj dneh. Izrazito pospešiti okrevanja se običajno ne da. Če se težave ne izboljšujejo oz. se slabšajo, imate vročino, so bolečine hude oz. vas je zbolelo več po npr. uživanju iste hrane… pa je treba do zdravniku.
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

LP!

Najprej hvala za odgovor.
Danes sem dala kri v bolnišnici preko znanca in dobila sem izvid z naslednjimi vrednostmi:
Hemoglobin-117
Hematokrit-33
MCV-74
MCHC-352
Mikrociti-7,3
PDW 70,5
Napisala sem samo vrednosti, ki so označene kot “nenormalne” z L ali H.
Zanima me ali moram obiskati osebnega zdravnika??Ali lahko te vrednosti imajo kaj veze z mojimi bolečinami v trebuhu?
Hvala za odgovor in lep večer Vam želim.

Izvidi verjetno niso povezani z vašimi težavami, nižje vrednosti so najverjetneje na račun pomanjkanja železa (največkrat kot posledica menstruacij). Lep dan!

LP!

Ali mislite, da je glede na izvide potrbno obiskati osebno zdravnico??
Prej sem še pozabila napisat, da mi pod hematološki komentar piše mikrocitoza.

Hvala,LP.

Mikrocitoza pomeni majhne rdeče krvničke (nizek MCV), največkrat pri slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa. Do zdravnika je že vredno iti, na vrat na nos pa tja ni treba.
Lep pozdrav!

Najlepša hvala za vaša pojasnila.
Imela bi samo še eno vprašanje. Pozabila sem napisat, da sumim da me boli trebuh zaradi zaužitja kisle smetane, ki pa ji je kot sem kasneje ugotovila potekel rok trajanja.Če so bolečine zaradi tega(kar sumim), ali me bo to minilo samo od sebe in kaj lahko sama naredim, da si pomagam?
Lep dan Vam želim.

Tudi če bi bilo od tega, velja do sedaj napisano. Če pa vas že 8 dni (?) boli trebuh, bi bilo zaradi tega pametno opraviti pregled pri zdravniku.
Lep pozdrav!

New Report

Close