Najdi forum

Težave s prebavili

Pozdravljeni. Rada bi vam zastavila nekaj vprašanj glede težav s prebavili oziroma natančneje s prebavo.
Ali bi bila lahko to kakšna bolezen, ker se mi velikokrat dogaja, da sem napihnjena skoraj vedno ko nekaj pojem, a se to ne dogaja konstantno. Prideta dva tedna, ko sem napihnjena po vsaki hrani in mi ne pomaga nič, potem pa spet pride teden, ko ne vpliva nič na mojo prebavo in je vse v redu.
Včasih, vendar bolj po redko čutim krče v trebuhu. Prav tako je spremenljivo moje blato. V obdobju napihnjenosti in napetosti ne morem na blato, ampak takoj po naporu(npr.: tek) pa imam drisko.
Zanima me katere bolezni bi lahko bile povezane s takšnimi simptomi, ker še nisem opravila nobenega testa. Se pa te težave v takšnih obdobjih kot sem jih navedla pojavljajo že kakšno leto ali več.
Drugih zdravstvenih težav nimam, sem pa pred časom, nekaj shujšala in zdaj držim konstantno težo.

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Pozdravljeni!

Veliko smo že pisali o podobnih težavah kot jih imate vi. Napihnjenost pogosto srečamo pri celiakiji, intoleranci na laktozo, pri uživanju hrane bogate s fruktozo, sorbitolom….. lahko gre zgolj za iritabilno črevo… Skratka, da lahko postavimo diagnozo, je potrebno opraviti določene teste.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close