Spoštovani
Po enotedenskem zdravljenju z antibiotiki Dalacin pred enim letom , se prebava do sedaj ni povrnila v stanje pred tem zdravljenjem. Spomnim se, da se je ob jemanju dalacina izločalo z blatom veliko sluzi in pri jemanju zadnjih nekaj tablet me je ob požiranju hrane bolel želodec. Čutil sem prav vsak košček, ki je prispel v želodec in zabolelo me je na enem mestu.
Posledice od takrat so : občutek napihnjenosti želodca , včasih refluks – tableti za zmanjšanje kisline pomagajo , lepljivo in srdljivo blato , srbeč zadnjik, vetrovi , včasih zaprtje včasih driska itd…. Pred tem sem imel “železen” želodec. Nobena kombinacija hrane mi ni škodila . Sedaj pa se ne smem preveč najesti.
Moti me tudi srbeč zadnjik, ki je po moje posledica oslabljene sluznice in ima potem verjetno blato stik z steno črevesja in tako povzroča srbenje. Iztrebljanje je sedaj tudi daljše in blato bolj smrdi.
Probal sem uživati prebiotike, probiotike ( yogermina,prolife….) pa razne kosmiče,jogurte balastne snovi itd.itd…. Nič ne pomaga. Zdravnik mi je predpisal le zdravila proti refluksu. Bolečin nimam. Drugače sem star 40 let in brez kroničnih bolezni. Živim zdravo.
S čim si lahko pomagam?
lp
.
Spoštovani,
vsaj 2 tedna jemljite probiotik, ki je namenjen preprečevanju zapletov po zdravljenju z antibiotiki. Na tržišču jih je nekaj, dobite jih v lekarni, ne v trgovini. Vse ostalo ni nevarno, se spreminja z vnosom hrane, ne zahteva posebnega zdravljenja.
LP, Marija Š. Gašperšič