Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija težave s penisom

težave s penisom

pozdravljeni,
star sem 25 let in imam precej težav z penisom.
Kožica mi ne gre preko glave; znotraj je penis povsem moder in na dotik tudi zelo boleč.
Pri erekciji je penis skoraj povsem v navpičnem stanju, kot bi imel v korenu kakšno kost;
lahko ga potisnem navzdol maksimalno na vodoravno.
Za kaj gre in kako si lahko pomagam?

Spoštovani!

Morda se vam je del vprašanja zapisal nekoliko nerodno, zato bo morda tudi del mojega odgovora čuden, ampak nekako ne razumem prav, po čem sprašujete.

Glede tega, da kožica ne gre prek glave je odgovor jasen – čimprej pojdite k urologu in se dajte pregledati ter morda tudi obrezati. Res je, da bo potem nekaj časa neprijetno, ker bo glavica ves čas zunaj, morda se bo zgodila, da bo kdaj prišel vrhunec pri spolnem vzburjenju še hitreje (prehitro), ampak kožica vsekakor mora prek, že zaradi higienskih razlogov. Urolog je tu zato, da to popravi, če ne gre – torej da opravi obrezanje.

Da vam penis v erekciji dobro in močno ter čvrsto stoji, je odlično – uživajte in uporabljajte to, le pazite na zaščito pred spolno-prenosljivimi boleznimi, uporabljajte kondom.
Penis ima vez – suspenzorni ligament – ki ga veže s sramno kostjo – os pubis. Pri kirurškem podaljšanju penisa včasih ta ligament prerežejo, tako penis navidez izgleda daljši in se potem v erekciji ne “dvigne” tako, kot če bi imeli ta ligament normalen. Sicer pa tudi pravimo, da se penis “dvigne” – torej bi po vašem opisu sklepal, da je glede tega vse v najlepšem redu. V erotičnih filmih včasih prikazujejo takšne položaje, ki se zdijo nemogoči za črvsto navzgor stoječ (=normalen) penis mladega moškega. Penis ni namenjen temu, da bi ga poskušali ukriviti. Pri tem lahko celo poči (se “zlomi”), kar zahteva operacijo in to ima lahko resne posledice. Na voljo je več kot dovolj spolnih položajev, kjer ga ni treba nič kriviti, ampak ga vstavite v nožnico tako, kot ga je dala narava – navzgor. Lahko pa tudi glede tega vprašanja tudi obiščete urologa. Ta lahko z injekcijo izzove umetno erekcijo in tako natančno simulira vašo situacijo v erekciji in vam nato pojasni morebitne nejasnosti.

Predlagam torej, da obiščete urologa (že zaradi kožice) in razjasnite problem.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close