Najdi forum

Težave s partnerjem

Lepo pozdravljeni.
Nikoli še nisem brala tega foruma, toda zadnje tedne je prehudo, da bi lahko ostala ravnodušna. Pa sem vas poiskala, v upanju, da mi pomagate najti rešitev.

S fantom sva stara 32 let. Najina zveza traja 12 let, skupaj živiva 5 leta. In trenutno pričakujeva dojenčka …

Oba sva precej eksplozivna, moja pomanjkljivost je, da sem zelo vzkipljiva, ampak to imam očitno v genih. Sem pa po drugi strani tudi romantik, ki se rad predaja sanjarjenju in ljubi drobne pozornosti.
On je flegmatik, skuliran, probleme rešuje tako, da jih enostavno prespi. In naslednji dan je po njegovem vse v najlepšem redu. Ko sem jaz naslednji dan slabe volje, ker problema nisva rešila, mi reče, da dramatiziram, da se namenoma mučim… In še eno lastnost ima, ki jo zdaj že dobesedno sovražim: ves čas se samo zafrkava. Saj, vse lepo in prav, ampak ko načnem resno temo ali ko imam problem, takrat po mojem mnenju zafrkancije niti slučajno niso na mestu. In tako namesto da bi reševala prvotni problem, samo še dodava enega, kajti vedno se spreva, ker me to spravlja ob živce.
Ženska s takim človekom težko živi. Ko mu kaj rečem, me ignorira, ko si želi spati, spi, ne glede na to, da imam jaz morda kakšne potrebe ali željo po pogovoru. Ko mu potožim, da me kaj muči, mi namesto lepe besede nameni nekaj ostrih besed. Ko sva se pri dvajsetih spoznala, takega načina govora pri njem ni bilo.
Majhne pozornosti, ki krepijo odnos in (vsaj pri meni) ohranjajo ljubezen, so že zdavnaj izginile. Pa sem to povedala tudi letos, kakšen teden pred prazniki. Pa ni bilo darila (oziroma je bilo eno, ob katerem bi mi kar pčke zažarele, če mi ga ne bi šel kupit zato, ker sva bila pač skregana in je mislil, da me bo s tem omehčal. Ampak takšna darila meni ne pomenijo nič. Namesto da bi darilo stalo na vidnem mestu in bi ga ponosno kazala prijateljem, sem ga odstranila, kot da bi bilo strupeno. In pika na i je bila včerajšnja noč: ko je odbila polnoč, sem se stisnila k njemu in mu dala poljub. On mi ga je sicer vrnil, rekel ni pa nič. Pričakovala sem, da mi bo vendarle kaj zaželel za novo leto. Ker ni rekel nič, sem rekla: No, kaj mi boš rekel? In njegove besede, ki mi še danes ne dajo spati: Super tolsta si! (kot sem rekla, sem noseča )
V trenutku so se mi ulile solze. Bila sem pripravljena v tistem hipu končati zvezo in še po 24 urah imam enak občutek. Do njega čutim sovraštvo. Odveč mi je. Trpim, ker je pred mano še nedelja. Komaj čakam ponedeljek, da grem v službo in se ga znebim.
Kaj menite kot strokovnjak(inja), ali je bila moja reakcija res prehuda? On mi namreč zdaj pravi, da nisem pripravljena odpustiti. Ampak jaz že 12 let odpuščam takšne kikse, vendar ne takih, ki se dogajajo ob tako pomembnih dogodkih, še posebej, ker sva stopila v leto, ko naj bi naju osrečil mali čudež.
Ko sem mu danes rekla, da bi se mi lahko opravičil in mi vsaj zdaj zaželel kaj za novo leto, se mu je zdelo neumno, da bi to delal potem, ko je polnoč že zdavnaj mimo.
Je to moška logika, ki jo pač moram sprejeti, če mislim živeti v zvezi? Ali je samo on tak?

Upam, da mi boste pomagali, ker sem res tik pred tem, da končam najino zvezo, ne glede na malo bitje v meni, ki je bilo zaželeno in dolgo časa planirano.

Hvala lepa za odgovor že vnaprej, v letu 2005 pa vam in vsem obiskovalcem tega foruma želim čim več smeha in radosti in čim manj objokanim oči.

Spet ena zelo žalostna zgodba. Za nazaj žal ne moremo popravit ničesar. Izbrali ste si čustveno hladnega partnerja in šele po dvanajstih letih prišli, do spoznanja, da z njim ne morete živeti. Kljub vsemu ste do tega vendarle prišli, bolje pozno kot nikoli. Nekatere ženske niso sposobne tega spoznanja nikoli in vztrajajo v zvezah kot je vaša vse življenje. Kar pogumno, vzemite življenje v svoje roke in poskrbite zase in otroka. Poskusite razčistiti , zakaj ste vztrajali ob takem moškem toliko časa? Le, če boste delali na sebi in odkrili, “svoje šibke točke”, ter jih premagali, si boste lahko ustvarili bolj zadovoljno življenje. S tem mislim, da se boste morali posvetiti predvsem odnosu do same sebe. Ko boste začutili, da ste vredni spoštovanja in ljubezni, ne boste nikomur več dopustili, da bi se vedel do vas tako, kot se je vaš partner.

Alenka B

New Report

Close