TEŽAVE S KOŽO
Pred nekaj časa sem vam pisala,da imam lihen sclerosis na vulvi.
Zanima me katero od krem za vsakdanjo nego mi priporočata?
V lekarni so mi omenili kremo Ekscipial ali pa borogal,ker imam tudi pogosta glivična vnetja nožnice.
Kaj menite o teh kremah oziroma katero bolj priporočate oziroma če jo sploh priporočate.
lep pozdrav
POzdrav!
Za nego glede na licen ne potrebujete nič posebnega.
Eno so kreme za terapijo lichna, dugo pa za nego.
Za nego pač vsake kreme , ki vam ustrezajo in so primerne za to področje.
Lp
Hvala za odgovor.
Pred časom sem vam pisala ,da se krema s testosteronom ,ki je zelo mastna težko izmije iz kože na spolovilo. Vedno moram uporabiti intimno milo,kar pa zaradi glivičnih težav ni priporočljivo.
Za odstranjevanje kreme ste mi svetovali olivno olje. Res sem poskusila z njim. To naredim tako ,da na vatirano blazinico nanesem malo olivnega olja in se nato na rahlo obrišem.Zanima me ali moram po čiščenjem z olivnim oljem nato spolovilo,obvezno umuti z vodo, preden nanesem novi sloj testosteronske kreme?
Lep pozdrav
Spoštovani!
Res sem upoštevala vaš nasvet in začela kožo čistiti z olivnim oljem.
Ker mi je trenutno testosteronske kreme zmanjalo si sedaj že nekaj dni vsak večer ko se umijem nato še z vato na katero dam olivno olje na rahlo potegnem po koži zunanjega spolovila. Koža postane tam bolj mastna in zdi se mi,da olivno olje koži zelo prija, saj je manj pordela.
Tudi bele lise,ki so se prej naredila, so sedaj izginile.
Na delu velikih sramnih ustnicah( natančneje tam,ko se začnejo dlake)je bila prej koža bolj bela. Sedaj ko se mažem z olivnim oljem je ta bela snov izginila oziroma sem jo lahko postrgala z nohtom.
Kaj menite ali naj olivno olje še naprej uporabljam tako kot sem ga dosedaj? ( vsako jutro in zvečer se namažem z blazinico ,ki je prepojena z olivnim oljem)
Ali lahko redna uporaba olja koži škodi?
lep pozdrav