Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva tezave s kontracepcijskimi tabletkami

tezave s kontracepcijskimi tabletkami

Najprej vas lepo pozdravljam in vas prosim,ce mi lahko odgovorite na moje vprasanje:
Kontra.tabletke Cilest sem komaj pricela jemati in je prva menstruacija po njih zelo boleca,krci trajajo ze tri dni in opazila sem med krvavitvijo tudi kose tkiva.Nekajkrat mi je bilo celo slabo in me je 3* tudi pekel zelodec.Ali so za moje tezave krive tabletke? So morda predozirane,da povzrocajo tezave ali jih enostavno telo ne prenasa? Se bodo tezave pojavljale tudi z zamenjavo kontracepcijskih tabletk?
Naj povem,da so pred jemanjem tabletk bili krci prisotni le prvi dan in sem le redkoma zasledila kaksen koscek tkiva:
Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem 🙂

Draga Sonja,

verjetno gre za prehodne motnje, ki bodo ob vsakem naslednjem ciklusu majše in bodo čez 3-4 mesece izginile. Za vsak slučaj pa je vredno preveriti da ne gre slučajno za nosečnost in splav ob hkratnem jemanju tabletk. To je sicer redko vendar ni izključeno. Ali ste pred pričetkom jemanja tabletk bili 100% prepričani, da niste noseči? Povečanje bolečin ob jemanju tabletk in krvavitev v kosih je namreč kljub “prvemu ciklusu” redka. Če bo Clear Blue negativen ali boste kako drugače prepričani, da ne more biti vmes neprepoznana nosečnost, potem jemljite tabletke naprej tako kot je bilo načrtovano in počakajte do naslednje krvavitve.

Ob zacetku jemanja tabletk nisem bila noseca,ker sem imela tudi splav na mojo zeljo 2 tedna po njem pa sem pricela z jemanjem tabletk.Bila sem tudi na pregledu,kjer mi je ginekologinja povedala, da je splav bil uspesno opravljen.Ali naj naprej jemljem tabletke,cetudi bi slo za splav ob hkratnem jemanju tabletk? Naj se povem da sem eno tabletko po treh urah od zauzitja verjetno izbruhala,ker mi je tisi dan grozno slabelo in pekel zelodec.In nisem uporabljala naprej nobene dodatne zascite,saj sem imela odnose sele po enem tednu od bruhanja.
Ali je nujen pregled pri ginekologinji ali se bo samo uredilo,ce je slo za splav ob hkratnem jemanju tabletk?
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem 🙂

V vaši zgodbi je preveč neznank, da bi vedel odgovor nanje. Morda bi bilo res bolje stopiti do ginekologa.

New Report

Close