Najdi forum

Težave s kolenom

Pozdravljeni,
dva meseca nazaj sem začela čutit zelo blago bolečino v zadnjem delu kolena in sicer pri določenih gibih (med plezanjem – v previsu ali haklanjem pete, pri sezuvanju čevlja). Bolečina je bila res blaga (niti ne pomnim trenutka, ko bi se lahko začela), pazila sem, da sem se izogibala gibom, ki so povzročili bolečino. 3 tedne nazaj je bolečina ni prenehala, zato sem se odločila, da preneham z vsemi aktivnostmi za teden dni, da bolečina izgine. Kljub počitku se je bolečina v teh 14 dnevih začela stopnjevati do te mere, da me je en teden nazaj začelo boleti tudi med hojo, včasih celo ko sedim čutim koleno, kar me je zelo presenetilo, saj je bila bolečina najprej res blaga in sem pričakovala, da bo v tednu ok. Bolečino zdaj čutim tudi v mečih in nad kolenom. Najbolj izzovem bolečino če se želim usesti poturško. Ob delanju počepov, dviganju noge k trupu, iztekovanju noge, pa se bolečina NE poveča. Koleno ni oteklo.
Ker mi rada čimprej ugotovila kaj je s kolenom in se spet začela ukvarjati s športom, bi prosila za mnenje za kakšno poškodbo bi to lahko šlo in h kateremu strokovnjaku naj se najprej usmerim. FIzioterapija ali ortoped? Odločila se bom za samoplačniško varianto, ker so čak. dobe enostavne predolge.

Že vnaprej hvala za mnenje in lep pozdrav,
Maja

Pozdravljeni,

svetujem, da se naročite na pregled pri zdravniku, (ortoped/travmatolog), ki se posebej ukvarja s poškodbami kolena.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close