Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma TEŽAVE S KOLENOM

TEŽAVE S KOLENOM

Moški, l. 1962

Že deset tednov je,kar imam težave z desnim kolenom. Zaradi nejasne anamneze (ni se vedelo, ali gre za poškodbo ali bolezen) sem bil na začetku poslan na veliko preiskav za izključitev revmatičnih bolezni. Vsi izvidi so bili negativni. Opravljeno je bilo nekaj punkcij kolena – voda v kolenu. Pri 1. punkciji so našli v laboratorijskem pregledu številne granulocite. Po določenem času se voda vedno znova pojavi.
Po šestih tednih je sledila artroskopija kolena, kjer najdejo rupturiran zadnji del medialnega meniskusa, izliv v kolenski sklep s primerno sinovijo, ki ni hipertrofična, ter tudi še kvalitetnim hrustancem v obeh sklepnih špranjah. Odvzeli so punktate za ABG citologijo, citologijo ter tudi za kulturo na TBC ter tudi vzorce sinovije za histološki in bakteriološki pregled. Po posegu sprva ni bilo zapletov. V mnenju zdravnika je bilo zapisano, da je pri pacientu v ospredju huda inaktivitetna atrofija stegenskega mišičja.
V roku dveh tednov po posegu se je v kolenu znova pojavila voda, čeprav se po zagotovilu zdravnika ne bi smela. Sledila je ponovna punkcija.

Sem zelo zaskrbljen, saj se težave s kolenom le stopnjujejo. Kaj lahko naredim?

Hvala

New Report

Close