Najdi forum

spoštovani,

pred dobrim mesecem me je pri hoji naenkrat močno zabolelo v kolenu. Bolečina je po vsem tem času le malenkostno popustila in ostaja bolj kot ne nespremenjena, čutiti jo je predvsem pri hoji po stopnicah (predvsem navzdol), ob počepu, itd. v mirovanju pa ne. Zadnji pregled je pokazal, da gre najverjetneje za poškodbo medialnega meniskusa.

Ker sem bila pred tem kar precej športno aktivna, me zanima, ali je pred ustrezno terapijo ali celo morebitnim posegom (artroskopija) dovoljena kakršnakoli aktivnost (razen hoje), seveda dokler ni čutiti bolečine? Ali je športna aktivnost v tem primeru povsem odsvetovana? Da si ne bi naredila še večje škode, si trenutno namreč ne upam poskusiti drugega kot hitrejšo hojo.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Nataša

Spoštovana,

odsvetujem vse aktivnosti, ki Vam povzročajo bolečine ali otekanje. Ob predpostavki, da sum na poškodbo meniskusa drži, Vam odsvetujem predvsem sunkovite obremenitve (hojo navzdol, tek, skoke, zasuke, počepe). Od športov Vam priporočam hojo po ravnem, kolesarjenje in plavanje (ne prsno!).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

zaradi poškodbe medialnega meniskusa, o kateri sem pisala že pred časom, sem imela pred dvema tednoma artroskopijo levega kolena. Po posegu skladno z navodili, ki sem jih prejela, izvajam vaje za krepitev mišic. Ker sem bila že pred tem športno kar precej aktivna, mi je zdravnik že ob posegu dejal, da bi lahko v 2-3 tednih postopno prešla nazaj na normalne aktivnosti.

Vendar pa v zvezi s stanjem mojega kolena dva tedna po posegu počasi postajam zaskrbljena. Še vedno namreč čutim neprijetno bolečino. V mirovanju sicer ne, neprijeten občutek se pojavi ob daljšem sedenju, ko je koleno v pokrčenem stanju, bolečina pa predvsem pri hoji po stopnicah navzdol. Bolečina oz. občutek trdosti, zategnjenosti se pojavlja na zgornjem delu zunanje strani kolena in se širi tudi naprej v spodnji del stegenske mišice. Občutek imam, kot da gre za težavo z vezmi.

Zanima me, ali je takšno stanje 2 tedna po posegu normalno ali imam kakršenkoli utemeljen razlog za skrb, da koleno ni v stanju, kot bi bilo pričakovati.

Vnaprej hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav,
Nataša

Spoštovana,

bolečine po posegu, ki ste ga imeli (predvidevam da gre za delno odstranitev notranjega meniskusa) se običajno umirijo v teku 6 tednov po posegu.

Pri odpravljanju bolečin in izboljšanju funkcije kolena Vam lahko pomembno pripomore fizioterapevtsko zdravljenje, zakar Vam priporočam obisk fizioterapevta, ki se usmerjeno ukvarja s poškodbami sklepov.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close