Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Težave s kislino in pekočim občutkom v prsnem košu

Težave s kislino in pekočim občutkom v prsnem košu

Pozdravljeni,

star sem 38 let. Športno aktiven, fotograf, poročen. Že dve leti imam večino časa pekoč občutek v prsnem košu oz čutim nek pritisk. Po hrani se mi velikokrat spahuje. Ponoči slabše spim, ker se mi zvečer pekočina poslabša, težko zaspim in se ponoči zbujam.

V zadnjih dveh letih sem bil na treh gastroskopijah, ki so bile ok oz. niso pokazale karkoli hujšega. Na eni je napisano insuficienca kardije. Ostalo – požiralnik, dvanajsternik, sam želodec je ok. Ni niti bakterije v želodcu. Povedali so mi, da naj jemljem protonske blokatorje. Sem jih nehal jemat, ker niso pomagali oz na trenutke je bilo še slabše. Rekli so mi, da je vzrok psihičen in da je komot kontrola čez 5 let.

Bil sem tudi na ultrazvoku – vse BP.

Krvni izvidi so super. Večkrat so me pregledali.

Eno leto sem bil tudi na ajurvedski dieti in zdravilih in ni bilo neke razlike.

Hodim tudi na psihoterapijo. Namreč težave so se začele, ko so mami (72 let) diagnosticirali raka na želodcu – so jo operirali. Eno leto je bilo ok. Prejšnje leto je umrla. Zaradi korone – od takrat so te težave, se mi je tudi zmanjšal obseg dela, ker je ta sfera dela zelo nastradala. Tako da sta bili zadnji dve leti res težki.

Naslednji teden grem na SIBO test, da vidim če je mogoče v tem težava.

Malo postajam že obupan, ker se nič ne spremeni in ne vem kaj lahko še naredim. V dveh letih ni šlo na slabše. Mogoče je šlo malo/počasi na boljše, ker intervali med dnevi, ko je res slabo, daljši.

Predlagali so mi tudi 24h PH metrijo, vendar v Sloveniji ne najdem nikjer možnosti samoplačniškega pregleda.

Ne vem kaj naj naredim. Ko pridejo težji dnevi, ko hudo peče, se tudi ustrašim, da bi bilo lahko kaj resnega (rak, kakšna druga bolezen). Potem si pa rečem, da če ni šlo v dveh letih na slabše, potem ne more bit nič tako hudega. Vseeno pa zelo vpliva na mojo kvaliteto življenja, kvaliteto spanca itd. Rad bi vsaj vedel vzrok in ugotovil kaj lahko naredim, da na pravi način naslovim težavo.

Tudi glede prehrane sem probaval različne stvari. Enkrat mi majhni obroki pomagajo, drugič se spet zelo najem, pa ni pekočine. Ne kadim in ne pijem alkohola – edino če je kakšen rojstni dan. 2-3x na leto. Takrat se mi tudi težave ne poslabšajo oz je ok. Tako da sem res zmeden, ker bi po logiki moralo biti slabše.

Hvala za kakršnokoli pomoč ali nasvet.

David

New Report

Close