Najdi forum

Težave s hrbtenico in mravljinčenje

Spoštovani,

Prosim vas za mnenje glede mojih težav s hrbtenico, ki so se mi pričele pred cca 3 leti, po porodu otroka. Do takrat sem bila zdrava, športnica, tam nekje po 3 mesecih po porodu so se mi pričele bolečine v križu, ki sem jih s pomočjo alternative za nekaj časa uspešno rešila. Kakšno leto nazaj pa se je križ ponovno oglasil, bolečina se je stopnjevala, začeli so se mi pojavljati še blagi mravljinci v nogah, včasih kot nekakšen občutek trganja (prsti, predvsem na kazalcu in sredincu, občasno tudi stopalo) takrat ko sedim ali ležim. Drugače jih ne čutim. Bila sem pri osebnem zdravniku, ki je mnenja, da dodatnih preiskav ne potrebujem in naj bi vse izviralo iz velike obremenitve hrbtenice (nošenja otroka) in naj se čim več gibam. Bolečina v križu je topa, intenzivnost je odvisna od dneva do dneva (glede na obremenitev), nikoli ni tako huda, da bi morala poseči po protibolečinski terapiji, vendar vseeno moteča in prisotna. Bi se moje težave dalo rešiti z manualno terapijo ali priporočate, da opravim še kakšno preiskavo? Zanima me tudi zaradi nosečnosti, saj si z možem zelo želiva še enega otroka, a me skrbi kako bi moja težava vplivala na potek nosečnosti.

Že vnaprej hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

 

najprej opravičilo za pozen odgovor, vaše vprašanje sem očitno spregledal. Nikakor ni stanje, ki ga opisujete, zanemarljivo, priporočal bi vam, da opravite slikanje ledvenega dela hrbtenice; z magnetno resonanco ali vsaj rentgenom. Simptomi zagotovo kažejo na draženje enega ali več živčnih pletežev v spodnjem delu L hrbtenice, lahko tudi na blago išialgijo. V kolikor gre za posledice preobremenjenost, je sicer verjetnost, da bodo težave izzvenele same od sebe, velike, v kolikor pa gre za posledice obrabnih sprememb, je nujna strokovna pomoč, saj lahko le tako zaustavimo njihovo nadaljnje napredovanje.

Če težave še vedno vztrajajo, vas toplo vabim na pregled v eno izmed naših ordinacij: https://www.mo-gy.si/kam-na-pregled/

S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere.

Za bolj natančne informacije nas lahko tudi pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 12 03 vsak delovnik med 8. in 18. uro.

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close