težave s hormoni
Pozdravljena ga. Nalica!
Spremljam ta forum, zato tudi vem, da ste se najprej zdravili v Zagrebu pri dr. Toljanovi. Zasledila sem, da vam njena predpisana terapija ni pomagala, pomagala vam je terapija v Ljubljani.
Podobne težave, kot ste jih opisali imam tudi sama, Izuzela bi le vročinske navale, teh še nimam. Imam pa težave s koncentracijo, pritisk v sinusih nekako zamegljeno mišljenje, ki je zelo moteče sploh v službi, nespečnost, razbijanje srca, utrujenost, težke moge.
Sedaj me pa zanima ali vam je pomagala samo progesteronska krema ali še kaj drugega.
Kaj ste občutili ob uporabi estradiola?
Za vaš odgovor najlepša hvala!
Draga Semta,
Pomagala mi je prava kombinacija nekaj hormonov, katere še vedno na redni kontroli pri dr. Senčarjevi prilagajava, saj se vrednosti hormonov v telesu nenhano spreminjajo pa tudi vsaka od nas drugače reagira tudi glede na hormonske receptorje.
Ob uporabi Estradiola sem se počutila zeloooo slabo; zatekanje, depresija, strašne bolečine v sklepih, pridobila sem 4 kg kar tako od solate……zrastel mi je tudi miom…
Z dr. Senčarjevo sva ugotovili da zelo slabo prenašam estrogen oz ga moram nujno uglasiti s Progesteronom.
Zdaj se mažem s 8% Progesteronsko kremo 2x dnevno (20 dni in 10 dni pavze), vsak tretji dan si vstavin Ortho Gynest vaginaleto (estriol-najmilejši estrogen ki ne povzroča raka, ta je poskrbel da nimam več valung ki sem jih imela tudi do 140x dnevno), jemljem pa tudi 100 mcg Euthyroxa (tudi BH)saj mi je tudi ščitnica slabo delovala. Pri nespečnosti pa pomaga BH Melatonin pod imenom Circadine. Vglavnem spim, ne kuha me več….srečna sem!!!
Upam da sem ti kaj pomagala, toplo ti svetujem obisk pri Senčarjevi, pri njej boš doživela holistični pristop kot si ga lahko le želiš!!!
Pozdravček!