Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Težave s hormoni?

Težave s hormoni?

Pozdravljeni,

sem 9 mesecev po porodu.
Zadnjih nekaj tednov opažam, da so moji lasje postali slamasti, koža mozoljasta, predvsem po predelu brade in vratu, precej sem utrujena in razdražljiva, noge in roke imam pogosto mrzle, včasih me trese od mraza po vsem telesu, spet drugič me obliva vročina, slednje predvsem ponoči, ko se zbujam popolnoma prepotena.

Je mogoče, da je to še posledica tega, da se moj organizem po porodu vrača v “normalno” hormonsko stanje?

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Glede na navedeno priporočam določiti TSH, ker je možno, da gre za poporodni tiroiditis (moteno delovanje ščitnice po porodu). Dodatno je vsekakor potrebno upoštevati tudi spremembe načina življenja in dodatne obremenitve, ki se pojavijo po porodu.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Testi TSH normalni, enako krvna slika vključno s sladkorjem in holesterolom, urin bp, pritisk normalen.

Težave se nadaljujejo, celo stopnjujejo. Dodajam še nenadno pridobivanje teže (2kg v 2 tednih, ob nespremenjenih prehranskih navadah in načinu življenja) in konstantno minimalno povišano temperaturo (37 – 37,4).

Osebni zdravik priporoča 2 tedna čakanja, če težave minejo, sicer naj se vrnem. Počutim se slabo in ker omenjene težave vplivajo tudi na družinsko življenje, se ponovno obračam na vas.

Menite, da so težave lahko hormonsko pogojene ali naj poiščem vzroke zanje drugje?

Spoštovani!

Niste napisali ali še dojite ali ne? S tem v zvezi je tudi vprašanje , ali imate že menstruacijo? Vsekakor je možno tudi, da gre za poporodno depresijo. Verjetno bo potreben ponoven obisk pri izbranem zdravniku.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Z dojenjem sem prenehala pred 2 meseci, menstruacijo sem že dobila.

Je možno, da se poporodna depresija pojavi tako pozno po porodu?

Vsekakor se vračam k osebnem zdravniku, vam pa se najlepše zahvaljujem za odgovore.

New Report

Close