Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo tezave s hidrokortizonom

tezave s hidrokortizonom

Spostovana gospa Jansa!
Sicer nimam sladkorne, imam pa tezave s hormonsko terapijo in upam da mi boste lahko pomagali.
Star sem 29 in bil na medrolu stiri mesece. Pojavil se je sum na insuficienco nadledvicnice, hiter acth test je pokazal: kortizol 0 minut pod 27.6 nmol/L kortizol po 30 minutah pod 27.6. Terapija hidrokortizon zjutraj 10 mg cez 5 ur 5mg in čez 4 ure 5 mg. To jemljem zdaj 2 meseca in je groza. Zredil sem se za 8 kg, vsa mascoba je na trebuhu on bedrah. Na trebuhu in bedrah mi nastajajo syrije. Cel sem iznakazen. Obral imam totalno zabuhel. Ocitno je da imam tega kortizona prevec. Samo kako naj vem za koliko zmanjsati. Moja osebma zdravnica se na izvid ne spozna, pri endokrinologu sem ponovno narocen avgusta. Do takrat bom ime 100 kg. Pa to ni hec, ne morwm vec hitro hodit, takoj sem zadiham prej sem inel tako lepo postavo. Scitnicni hormoni so v mejah normale. Imate kaksen nasvet?

Pozdravljeni,

stranski učinki hidrokortizona, ki ste jih opisali, se pojavijo dokaj pogosto. Prilagoditev doze napravi endokrinolog, jaz s tem posebnih izkušenj nimam. Morda ga lahko pokličete po telefonu ali ga pokliče vaša zdravnica. Oba imata tudi točnejše podatke o vaši bolezni, na podlagi katere je bila predpisana terapija.

Jaz vam svetujem, da se trudite z zdravo prehrano in telesno dejavnostjo. S tem boste omilili naraščanje telesne teže.

Lep dan

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close