Težave s črevesjem
Pozdravljen!
Že večkrat sem se oglasila v vaših forumih z željo,da mi svetujete.
Bila sem zadovoljna,zato se vam še enkrat oglašam še z enim problemom.
V roku 10 mesecev sem imela akutne napade diareje,predvsem ponoči že sedem ali osemkrat.Začne se tako,da me zbudi slabost,
moram hitro na potrebo,postanem potna,čudne barve v obraz(zelena),začne me tresti,kot da bi me zeblo.Nikoli ne povračam hrane
samo močna slabost me prevzema.V eni noči moram vstati najmanj pet krat.Zjutraj me boli glava,sem zbita,ne morem vstati,z
veliko luknjo v predelu trebuha.Ko dan preležim,sem naslednji dan kot nova.
Zakaj se mi to ponavlja in to vedno v istem scenariju ne vem.Bila sem tudi pri svojemu zdravniku,dala
sem tekočine na pregled(blato,kri,vodo),ugotovili so samo povečanje sedimentacije in povišanje belih krvnih telesc v krvi.Čez teden
dni laboratorijski pregled ponovimo,rezultat je popolnoma normalen.Rekla bi,kakor pride,tako izgine,ampak se ponavlja.
Sem morda pod psihičnim pritiskom(v forumu psihiatrija preberite” Konfliktna oseba”).Prosim za nasvet.
Pozdrav Sonja
Spoštovani!
Na vaše tokratno vprašanje mi verjetno ne bo uspelo zadovojivo odogovoriti, zato vam predlagam, da skupaj z vašim zdravnikom poskušate priti stvarem do dna. Nekatere možnosti, ki se ponujajo iz povedanega bi lahko bile povezane tudi s stresom (kratkotrajnost težav), vendar je nekoliko nenavadno, da bi se panični napadi kazali v takšni obliki. Kronično ponavljajoče driske se lahko pojavljajo pri hormonskih težavah, zlasti pri motnjah v delovanju ščitnice ali pri vnetni črevesni bolezni. Moti pa kratkotrajnost težav (ena noč). Zanimivi so laboratorijski izvidi, ki bi kljub kasnejšim normalnim izvidom lahko kazali na kakšno infekcijsko stanje (črevesni paraziti?) ali pa želodčne težave. Glede na ponavljanje težav, ki ne puščajo trajnejših problemov in že začeto sodelovanje z vašim zdravnikom, vam v tem primeru svetuejm, da vztrajata pri dosedanjem načinu iskanja vzrokov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik