Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Težave… Pomoč!!!!!

Težave… Pomoč!!!!!

Že kar nekaj časa se mi pojavljajo razjede na jeziku, ki po dveh tednih izginejo. In se nato po tednu spet pojavijo. Najprej me to ni tako skrbelo, vendar to traja že predolgo…
Najprej sem mislila, da je mogoče alergija na določena živila npr. citrusi, orehi, razni multivitaminski sokovi… vendar se razjede pojavijo tudi, če tega ne uživam.
Zadnje mesece se mi pojavljajo tudi zajede na kotičkih ust, ki niso najbolj prijetne.
Obiska zdravnika se izogibam kolikor se le da…
So te težave povezane z želodcem, stresom…?
Naj poskusim zdravilo renital?
Sem tudi slabokrvna. Že kot otrok sem morala jemati dodatne vitamine… vendar sedaj nič ne jemljem, saj naj bi šumeče tablete tudi škodile…

Kaj naj naredim?

Pozdravljeni!

V ustih se vam pojavljajo afte, ki so ponavadi zelo boleče. V lekarni kupite mazilo za afte, pomaga lahko tudi propolis, Cikaflogo mazilo, Tantum verde…..skratka vse, kar ima anestetičen učinek. So pa afte lahko znak resnejših bolezni kot npr. Crohnove bolezni. V ustnih kotih se vam pojavljajo ragade zaradi slabokrvnosti-vsekakor je potrebno ugotoviti razlog za slabokrvnost. Glede na to, da imate težave že iz otroštva je potrebno izključiti vsaj celiakijo.

Lp,Nataša Smrekar

Šla sem po ranital… jezik je vidno boljši, ni bel, razjede se ne širijo.
Mi pa ni najboljše v želodcu, ne vem…drugačen občutek. Kot da bi se hrana hitreje predelala.
Kupila sem tudi bion3 in upam, da bo ok glede vitaminov.
Stara sem 26 let…samo za informacijo.
Kako se lahko brez tablet ohrani normalno kislino…?

Pozdravljeni!

Ponavadi je potrebno iz prehrane izločiti vso hrano, ki vam dela težave. Prenehati je potrebno kaditi, škodljiv je alkohol, papricirana hrana, začimbe, tudi čokolada….Po Ranitalu kot tudi zaviralcih protonske črpalke imate lahko drisko, napihnjenost ali zaprtje.

Lp,Nataša Smrekar

Kaj potem narediti, razen obiska zdravnika?

Pozdravljeni!

Napisala sem vam kakšen je dietni režim. Ranital 75 mg lahko kupite v lekarni.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close