težave po operaicji
spoštovani!
na začetku oktobra sem imel operacijo m. zoba, ki ni bila preveč enostavna, saj je koreninma ležala vodoravno. vmes, po 1 mesecu sem še imel bolečine in bil rahlo otečen, zato so mi napravil rtg, kar je pokazalo vnetje in da še ni povsem zaceljena rana. dobil sem le ustno vodo curasept. ko sem to porabil, v 2 trednih, bolečin več nimam, edino ko jem na tej strani, me še vedno boli cela čeljust na tisti strani, kjer je bila operacija. tudi ko spim na tej strni, še čutim, da še ni vse ok. a je to normalno? naslednjo operacijo imam konec januarja-a bom do takrt že povsem v redu, da bom sploh lahko držal močno odprta usta?
a lahko oralnega kirurga prosim za injekcijo apaurina, da se sprostim pred posegm, saj sem bil prvič preveč napet in me je bilo strah, pa nisem mogel držati odprta usta, vse me je bolelo, ker so bile mišice tko napete. in če bi dobil kaj za sprostitev, bi mi verjetno bilo lažje. a sem upravičen do tega oz. bi plačal ,če mi da-pa mi da?
če pri čiščenju zobnega kamna prosim za apaurin ali lokalno anestezijo, da plačam, mi dajo?
hval, lp
Spoštovani miben,
predle, kjer je bila izveden operativni poseg, vam lahko povzroča težave oz. neprijetne občutke še dalj časa, še posebej v primeru, ki ga omenjate, ko je bilo po posegu prisotno še vnetje.
Glede na to, da sta do konca januarja še dva meseca, lahko predvidevava, da se bodo težave v tem času zmanjšale in boste pripravljeni za naslednjo odstranitev.
Pred posegom vam injekcije apaurina ne bodo dali, lahko pa dobite tabletko, ki prične delovati nekje po pol ure. Gre za stvar dogovora z zobozdravnikom, tako da vam svetujem, da se z njim o tem pogovorite že prej. Nekateri zobozdravniki imajo apaurin v ambulatni, tako da ga lahko dobite tam, težava lahko nastopi, če zdravila nimajo, ko vi pridete na poseg. V tem primeru bi bio najbolje, da vam ga predpiše osebni zdravnik, vi pa ga pojeste pred posegom. V tem primeru je pametno, da si priskrbite prevoz oz. nekoga, ki vas bo po posegu peljal domov.