Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija težave po menjavi plombe

težave po menjavi plombe

Pozdravljeni, prosim za nasvet. Imam en kup problemov, nekaj z zobmi, nekaj s sinusi, morebiti tudi z vnetjem obraznega živca, tako da ne vem več kaj je kaj. Čakam, da pridem na vrsto k novi zobozdravnici, k prejšnjemu pa ne želim več iti.

Aprila mi je zobozdravnik menjal plombo na šestici spodaj. Plomba je bila le okrušena in je del izpadel verjetno zaradi brušenja. zaradi obsežnega brušenja na zgornjih zobeh se mi je čisto pokvaril ugriz, ki še vedno ni popravljen in mi šestici ‘nasedata’ ena na drugo. Dal mi je amalgamsko plombo. Med posegom mi je z instrumentom popraskal po zobu in vprašal, če me to boli. Imam občutek, da je bil že zelo blizu živca oz na meji. To me ni kaj posebej bolelo, sem pa na eni strani zoba čutila malo drugače kot na zunanji. Ampak preden bi se izjasnila je že plombiral. Od takrat imam zob občutljiv na hladno, itd. Dva meseca kasneje so se mi pojavile tudi bolečine v spodnji čeljusti (ki so podobne sinusnim bolečinam, le da je lokacija nižje), občasno mravlinčenje in rahla oteklina.

Bojim se, da je pri vrtanju prišel že tako blizu živca, da bi ga bilo treba zdraviti preden bi ga zaprl s plombo. Je možno, da je zaradi tega zob sedaj občutljiv in ali so možne še kakšne druge komplikacije. Je lahko ta bolečina v čeljusti in mravlinčenje od tega? Bolečina je precej konstantna, ne preveč močna in bolj kot karkoli drugega nadležna (sama bi jo drugače pripisala sinusom).

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

kaj se dogaja z zobom, bi najbolje vedel vaš zobozdravnik, saj je on napravil novo plombo. Predlagam pregled pri zobozdravniku, da vam zob oskrbijo. Včasih zadostuje le nanos sredstva za umiritev pulpe, včasih pa je potrebno izvesti endodontsko zdravljenje.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close