Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija težave po laserskem posegu

težave po laserskem posegu

Spoštovani, stara sem 55 let, za sabo imam 2 poroda in že več let imam težave pogostega tiščanja na vodo in s tem povezane tegobe. V dobri veri, da se bodo težave rešile, so mi pred 2 tedni opravili laserski poseg “pomladitve” medeničnega dna. Tri dni po posegu je bilo stanje zadovoljivo, sedaj pa so se pojavila prejšnje težave v še bolj izraziti obliki. Najhuje je zjutraj po prvem uriniranju, ko se po cca 5 minutah pojavi neka blago pekoča bolečina na koncu sečnice in občutek neprestanega tiščanja na vodo, kot nekak inkotinenčni občutek, ki ga stežka obvladujem. Večkrat doslej sem si dala pregledat vodo, če bi šlo slučajno za kakšno vnetje, nič posebnosti, mogoče rahlo povečanje kakšnih bakterij, doza antibiotika in konec. Težave pa se nadaljujejo oziroma še stopnjujejo, neprestan občutek da imam vse “čisto na koncu”. Po zadnjem laserskem posegu se mi žal pojavlja dvom, da je mogoče poseg še poslabšal stanje, ali je to mogoče, saj sem močno upala, da bo po posegu stanje boljše.
Sicer redno obiskujem ginekologa, bila sem tudi že pri urologu, ki pa ni ugotovil posebnosti.
Svetujte mi prosim, kako rešiti težave.
Lepo vas pozdravljam

Spoštovani!

S tematiko, ki jo navajate – lasersko pomlajevanje vagine – nimam nobenih izkušenj. Kolikor vem iz literature, je to estetski poseg, ki se uporablja pri ženskah, uporabnicah estetske kirurgije, ki tožijo o sindromu “preveč raztegnjene nožnice” s ciljem, da bi “bolje občutile” penis med spolnim odnosom.

Če čas ne bo pomagal, predlagam ponovni posvet z urologom. Cistoskopija lahko pokaže znake deficita estrogena, v tem primeru bo smiselna dolgotrajna lokalna estrogenska terapija (Vagifem nožnične tabletke) – no te skoraj gotovo že aplicirate.

Pa seveda – preizkus poiskati hrano in dodatke iz lekarne, ki bi vplivali na urin tako, da bi se težave olajšale (sprememniti prehrano, spremeniti pH urina…).

Nenazadnje ni nujno, da je ta problem povezan s posegom – lahko gre za to, da je težava nastopila slučajno v času, ko ste imeli zdravljenje nožnice iz povsem drugih razlogov.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovana,

ker sem vaših let in se zaradi podobnim težav odločam za lasersko zdravljenje me zanima, če so se vaše težave uredile in na kakšen način. Moram reči, da me je postalo kar malo strah, ko sem prebrala o vaših problemih. Lep pozdrav!

New Report

Close