Najdi forum

Težave po laparoskopiji

Spoštovani.

10 dni nazaj so mi napravili diagnostično laparoskopijo (odkrili so miome, ki pa so ostali). Šive še imam saj se še iz ran izteka kri. Boli me predvsem pri dihanju (ko želim narediti normalen vdih, me zareže pod rebri), prav tako me boli skoraj celoten trebuh saj so se pojavile modrice (po operaciji – levo in desni od stranskih “lukenj” proti rebrom).

Prosim za povratno informacijo, ali so ti simptomi po sami laparoskopiji nekaj običajnega.

Lep vikend.

Spoštovani,

10 dni po laparoskopski operaciji bi se morale rane že zaceliti. Priporočam, da čim prej obiščete kolega, ki vas je operiral.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani.

Hvala za odgovor. Na prevezu pri osebni zdravnici v petek, 29.07.2022, šivi v popku še niso bili odstranjeni l saj se je še iztekala kri (vidna kri tudi na oblizu, rana se je po besedah zdravnice še malo razpisala, dodatno so mi na samo rano dali še steristrip). Od petka, 29.07.2022, obliž ni bil zamenjan pa tudi na samem obližu ni vidno skoraj nič krvi (vidna 1 majhna kapljica krvi; kaj se pa dogaja v in na sami rani pa bo vidno jutri na prevezu, ko naj bi predvidoma odstranili sive). So pa vidne konkretne modrice oziroma podplutbe ter bolečine. Verjetno je smiselno iti nazaj k operaterju oz se jutri za le-to dogovoriti z osebki zdravnico?

Lep vikend.

Spoštovani,

prosim. Glede na dodatno napisno, zelo verjetno ne bo hudega. Na osnovi prejšnjega zapisa, sem pomislil na morebitno bakterijsko vnetje, ki pa je glede na dodatno zapisano, malo verjetno. Počakajte na prevez jutri pri izbranem osebnem zdravniku.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani.

Prosim za povratno informacijo, koliko časa po laparoskopiji je normalno, da so vidne modrice oz podplutbe po trebuhu (omenjeno področje je tudi občutljivo, boleče; vročine nimam; test na Covid v zadnjih 14 dneh je vseskozi negativen). Rana v popku se še rahlo razpira.

Hvala za odgovor in lep dan.

Spoštovani,

2 do 3 tedne.

New Report

Close