Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje težave in TSH

težave in TSH

Spoštovani dr. Pirnat!

Sem v 26 tednu nosečnosti. Pred 6 tedni sem povečala odmerek Eutyroksa z 50 mcg na 62,5 zaradi težav kot so nočno potenje, utrujenost, nervoza. Takrat sem imela TSH 3,07. Po 14 dnevih povišanja odmerka se mi je počutje čisto normaliziralo, sedaj sem se pa ponoči ponovno začela potiti, hkrati pa me muči nespečnost. Že 4 dni ne spim, zraven se neznosno potim, spremljajo me pa tudi glavoboli. V službi imam občutek, de se bom zaradi utrujenosti od nespanja samo zgrudila. Včeraj sem si kontrolirala TSH, ki je bil 2,62 pri meji do 4,2. Zaradi nespanja in potenja sem danes zvisala odmerek na 75 mcg. Sem si odmerek pravilno povišala, ali se mi lahko posledično TSH preveč zniža?
Prosim za nasvet, ali je možno, da bi mi težave povzročale kljub normalnim vrednostim TSH kaka okvara nadledvičnih žlez. Ali sem morda zaradi nosečnosti bolj občutljiva na vrednosti TSH? Take težave s potenjem sem imela v preteklosti pri TSH 6, doslej še nikoli pri nižjem.

Hvala za odgovor in lep dan!
Ana

Spoštovani!

Menim, da je pravilno, da ste odmerek Euthyroxa povišali na 75 ug dnevno. V nosečnosti se potrebe po ščitničnih hormonih povečajo in odmerek tiroksina je navadno potrebno zvišati.Težave, ki jih imate: utrujenost, potenje, glavobol…, so verjetno posledica sprememb hormonov v nosečnosti in ne okvari nadledvičnih žlez.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close