Težave hormonskega izvora?
Pozdravljeni,
Stara sem 23 let in od kar sem pred tremi leti prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet, se mi je pojavilo kup težav. Pred jemanjem tabletk (jemala sem jih slabi 2 leti) nisem imela nobenih težav s kožo, poraščenostjo in menstruacijo. Po prenehanju jemanja tabletk sem bila kakšno leto vsa mozoljasta in skoraj eno leto sem potrebovala, da sem dobila menstruacijo, na jajčnikih se mi je pojavilo tudi nekaj cist. Ta še vedno ni povsem redna, a se počasi ustaljuejo na okoli 30 dni. Tudi mozolji so izgnili, povsem drugače pa je s poraščenostjo. Najprej so se mi dlačice pojavile pod popkom, zdaj so tam že črne in moćne, širijo pa se tudi nad popek, med prsi, po hrbtu, po bradi…in še bi lahko naštevala. Problem je, da se to sploh noče ustaviti in da se dlake hitro spreminjajo iz svetlejših v čisto črne, terminalne dlake. Omeniti velja, da se širijo tudi tam, kjer jih nimajo niti moški (po čelu ipd.) in da so tudi novi lasje, ki mi izraščajo črni in tršati, s črno korenino.
Zanima me, kaj bi lahko bilo krivo. Pri zdravnici sem dobila napotnico za endokrinologa, a je ni hotela označiti kot nujno, čakalna doba pa je več kot pol leta. Bojim se, da bom če zeno leto takšna, da sploh ne bom upala več med ljudi.
Hvala za pomoč.