težave celoletni alergijski rinosinusitis
Pozdravljene,
ugotovljeno imam alergijo na cvetni prah +++, pršico +++, plesni +++, perje ++ in psa ++ in postavljeno diagnozo celoletni alergijski rinosinusitis. Za lajšanje simptomov uporabljam Aerius, Sinulair in pršila Nasonex in Atrovent. Kljub vsem varnostnim ukrepom (ki so pač možni, če si v službi do 17.oo ure) imam občasno, to je 3-4 krat mesečno hude težave, ki se kažejo predvsem v zamašenosti nosu, hudem glavobolu in bolečinah v predelu nosu in čela-kot pri vnetju sinusov- in težkem dihanju. Predvsem pa me muči hud občutek utrujenosti, ki ob vsakem takem napadu traja 3-4 dni, do umiritve simptomov. Ob takšnih dnevih komaj čakam, da opravim delo v službi in doma nisem za nobeno rabo.
Sicer sem se vdala v usodo alergika, motijo pa me opisane težave, še posebej, ker tako splošni zdravnik in alergolog menita, da so opisane težave pri tako močni alergiji pač normalne, in naj takrat vzamem še kakšen analgetik.
Zanima me, če ima katera od vas tudi opisane težave in kako se z njimi spoprijema.
Hvala za vaše odgovore!
Oj,
popolnoma te razumem, sama se ubadam z zelo podobnim problemom. Mislim, da je ljudi s to diagnozo prava poplava. Zanima pa me kam to dolgorčno vodi, glede na to, da se je pojav razmahnil v zadnjem desetletju.
Tudi sama se po tabletah počutim zelo utrujeno, pojavili so se mi podočnjaki, najbolj pa me moti, da nosu praktično ne morem več uporabljati. Že par let ne voham in seveda tudi dihati ne morem skozenj. Misel na to da bo moje počutje celo življenje odvisno od dnevnega odmerka zdravil mi je zelo neprijetna.
ORL mi je rekel, da imam zvit nosni pretin in da bo mogoče problem rešiti z operacijo. Ga imaš tudi ti? Osebno dvomim, da bi mi takšna operacija lahko dejansko pomagala. Na tem forumu sem pod rubriko Estetska kirurgija prebrala kar nekaj podobnih primerov in nekateri prisegajo prav na operacijo pretina. Nekaj mojih znancev je poskusilo zdravljenje s homeopatijo, vendar so bili vsi na koncu razočarani. En prijatelj pa mi je povedal, da je alergijo pregnal s hormonskimi tabletami Medrol.
Če ima kdo pozitivne rezultate pri zdravljenju celoletnega alergijskega rinitisa, naj jih prosim deli z ostalimi sotrpini:))
Pozdravljeni sotrpinki!
Moja zgodba je podobna, le da je moja alergija po pljučnici napredovala v astmo. Začela sem hodit na Bicom terapije. Astma se mi je izboljšala, trdovraten nahod po veliko terapijah tudi. Letos poleti se mi je stanje zelo poslabšalo.Spet sem začela s terapijami. Ugotovili so mi nove alergene in samo upam, da mi bo pomagalo spet do izboljšanja.Poznam gospo, ki se zdravi pri homeopatu v Avstriji in ji zdravila pomagajo, vendar mislim, da ni tak hud alergik, saj ji teče iz nosu samo sezonsko in še to ne tako zelo močno.Nima sinuzitisov samo nahod in njej je homeopat pomagal.
Če katero še kaj zanima naj se oglasi in pusti svoj naslov!
LP
Tako diagnozo imam tudi jaz. Vendar imam kljub jemanju zdravil telfast, po aeriusu sem otekala, in uporabi nasonex ter ob naporih ventolina ne samo občasne ampak vsakodnevne težave. Nos imam zamašen ves čas, težje diham in kihanje se mi ne umiri. Že več kot eno leto imam zaradi spremljajočih vnetij ušesa (zamašen nos) predrt bobnič, in luknica se pač ne celi če ni čist nos. Alergija (predvsem hišni prah oz. pršica ++++, poleg tega še candida+++)se mi stopnjuje. Ker je tudi mlajši sin (5 let) pred nekaj meseci zčel s kihanjem in smrkanjem ima tudi on napotnico za testiranje.
Sedaj se pa odločam (po priporočilih raznoraznh znancev) da pričem z akopunkturo pri dr. Igorju Razingerju v Radovljici (menda kot dopolnilo uporablja tudi hemeopatske izdelke). Upam da bo zadeva učinkovita.
LP A:
Lepo pozdravljeni
Tudi jaz sem ena izmed sotrpink. Imam postavljeno diagnozo celoletni rinokonjuktivitis (alergija na pršice +++, pelode trav+++, pelin+++….) V glavi me tako močno tišči da nio za povedat, iz nosa mi niti ne kaplja in niti ne curlja ne vem koliko je pa zato bolečina v glavi neznosna. Jemljem Letizen, Flixonase ali Livostin pršila… plus en kup zdravil proti glavobolu (Lekadole, Naprosine….). Stanje se ne izboljša kljub jemanju vseh zdravil. Sem pa zelo, zelo utrujena, razdražena, slabe volje in se počutim obupno. Poskusila sem tudi z bioenergijo, hodila k bioenergetiku, ki mi je pobral ogromno denarja znatnega izboljšanja pa ni bilo. Sedaj samo upam, da se stanje vsaj malo popravi, ker tako na žalost ne bo šlo več naprej. Veliko upanja vsem alrergikom in čimmanj alerh+gij pa veliko, veliko dobre volje želim.