Najdi forum

Lep pozdrav!

Vem, da se vam je sedaj v odsotnosti nakopičlilo kar dosti pošte, ampak vas vseeno moram nekaj vprašati.
Sedaj sem prvi mesec jemala kontrac.tablete Diane 35, pred tem sem pa imela Stediril M. Sedaj je prišel tisti 7-dnevni presledek in imam zelo močne krvavitve. Res je, da sem jih imela vedno, preden sem začela jemati tablete, sedaj pa že pol leta nisem skoraj vedela, da menstruacijo imam. Kaj se je zgodilo?
Druga težava pa je, da me nožnica oz.vulva srbi, sedaj med menstruacijo pa me tako grozno peče, sploh pri vdevanju tampona. Naj še povem, da imam spolne odnose že pet let z istim partnerjem in vedno zaščitene s kondomom. Res pa je, da sem sedaj v zimskem času hodila vedno v holahopkah (prebrala sem namreč, da je lahko tudi to “krivo”). Kaj mislite, da je pa to? Sicer sem to že imela, zdravnica mi je pa vedno predpisovala Canesten kremo, vaginalete. Mislite, da bi bilo v redu, če bi jih dobila v lekarni in poizkusila kar s tem? Težko namreč pridem do svoje zdravnice saj je nimam v svojem kraju, ampak drugje. Pa še zelo zasedena je.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Draga Mirjam,

Kakšno zvezo ima zamenjava kontracepcije z vašimi trenutnimi težavami ne vem, možno pa je tudi to, čeprav ni logično. Čemu je bila zamenjava potrebna, če s stedirilom ni bilo težav? Predvidevam, da hulahopk niste zdaj uporabili prvič v življenju, čeprav res odsvetujemo sintetično perilo. Kakorkoli, verjetno gre res za glive, ki povzročajo srbež in pekočo bolečino. Poskusite lahko s Canestenom 3, vaginaletami ali z 20% Borax glicerinom, ki ju sicer dobite na recept toda mislim, da ju dobite tudi brez, proti plačilu seveda. In ne pretiravajte s higijeno, uporaba mila enkrat dnevno je popolnoma dovolj, sicer pa uporabljajte samo vodo.

Zamenjavo kontracepcije je predlagala moja ginekologinja. Imela sem namreč cisto na jajčniku. In ko je ta “izginila”, mi jih je zamenjala. Zakaj pa je bilo to dobro pa vam ne bi mogla odgovorit.
Umivanje pa sem skušala minimalizirati, edino sedaj ko so se težave pojavile sem se dvakrat umila z Lactacyd Femina.

Bom poizkusila z vašim predlogom.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Spostovana Mirjam!

sama sem zaradi menjave kontracepcijskih tablet imela podobne tezave kot jih sama omenjate… diagnoza: candina albicans, katere zdravljenje z Canestenom (vaginalete in kreme) ter Diflucan pilule je trajalo vec kot 2 leti. Za dermatologo sem bila brezupen primer.
Redno sem tudi upostevala njegova navodila – higia tekoče milo za intimno nego in bombazno spodnje perilo – pa ni nic pomagalo.
Morala sem prenehati ejmati kontarcepcijo, dokončno pa me je pozdravila osebna splošna zdravnica, ko mi je predpisala Daktarin vaginalete!!!
Nocem se postavljati v vlogo zdravnikov, ampak moja izkusnja je taka in edino te vaginalete so mi 100% pomagale in me popolnoma po 2 mesecih (ciklij) jemanja ozdravile.

Mnogo uspeha vam zelim,
LP
NN

Drage moje,

kot kažejo moje osebne izkušnje in tudi vaše je pri infekcijah z glivami pač potrebno najti lasten “recept” ki vključuje vse od zdravil, takih proti glivam in takih, ki glivična vnetja “omogočajo”, načina življenja in tudi filozofije, če hočete. In da ne bo pomote, nekatere moti “vsaka kapljica” in pravico imajo do tega, druge niti vsakodnevna nošnja “plenic” in celo večkrat dnevna menjava. Je pa res, nižji prag za težave imaš, več jih je in težje jih je odpraviti.

New Report

Close