Najdi forum

Spoštovani.

 

Prosila bi vas za subjektivno mnenje glede na klinične znake.

Zadnji mesec se ob začetni rahli oslabljenosti desne polovice telesa srečujem s številnimi težavami.
Šibkost obeh rok predvsem ob hitrih gibih (bolečine v posameznih točkah v hrbtnem predelu kot tennder points), blago mravljinčenje v komolcih ob gibanju, mravljinčenje v obeh nogah- v kolenih, samo ob hoji, bolečine v ledvenem predelu, občasno nadraženo levo stopalo in šibkost, ki radiira navzgor in povzroča senzacije šibkosti tudi po drugih okončinah.
 
Izrazito napet mišični tonus, boleče zadnjične mišice, ob dotiku in pritisku pri shiaticnem živcu se čuti topa bolečina. 
 
Ali je možno, da mi ob spodaj opredeljenih diagnozah povzroča draženje v obeh nogah, da včasih že težko vozim avto, saj čutim pritisk v ledvenem predelu in nevropatsko sevajoči bolečino v stopalu, ki radiira navzgor?! Bolečina ni vedno prisotna, pojavlja se večinoma ob gibanju ali sunkovitejših gibih. Telo je zaradi vse simptomatike že precej izčrpano in utrujeno. Stara sem 33 let.
Mr glave s kontrastom v 3D obliki je BP, ni suma na demielinizacijo.
Imam pa manjše degenerativne spremembe v vratni hrbtenici in izravnano lordozo, akutno manjšo desno stransko herniacijo L5 S1, ki nekoliko pritiska na duralno vrečko in portruzijo diska L4 L5, ki je centralna in tudi malo pritiska na duralno vrečko.
Ko se mi recimo stopalo nadraži (vožnja z avtom, hitri gibi, stres), topa bolečina radiira navzgor in me popolnoma oslabi.
Ali je lahko to povezano s kakšno iritacijo živčnega pleteža zaradi herniacije ali ne more biti povezano?
Sicer sem v osnovi precej anksiozna in nevrotična po naravi, občasno mi pomaga Apaurin…
Prosim za vaše mnenje.
Hvala.
Xxxx

Spoštovani!
Glede na izvide MR preiskav ne bi smeli imeti tako hudih težav kot jih opisujete, tako da verjetno vsa simptomatika ni ortopedskega vzroka. Moral bi pa videti MR posnetke za dokončno mnenje. Opravite EMG zgornji in spodnji okončin in še pregled pri nevrologu.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Se strinjam z vami. Danes imam EMG in EEG. Dva nevrologa sta že zadnjič dejala, da na magnetu na vseh nivojih ni ničesar za videti. Me zanima kaj bo pokazal EMG,saj nekateri nevrologi trdijo da bi lahko šlo za funkcionalno nevrološko obolenje psihosomatskega značaja.

Dejstvo pa je, da se je izrazita simptomatika pričela isto dan, ko sem zaradi intramuskularne injekcije padla po tleh.

 

Vas lahko kontaktiram po končanih pregledih Emg?

Spoštovani!
Seveda, kar posredujte mi izvide zopet za mnenje.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58
Objava čaka odobritev

New Report

Close