Najdi forum

Imam mlajšega brata in me zelo skrbi v kakšni družbi se giblje, kajti zadnje čase ni veliko doma… bojim se, da se ne drogira, oz. preprodaja…
Kako mu pomagati, s pogovori ne gre…na koga naj se obrnem…razmišljala sem, da bi najela detektiva, pa ni najboljša rešitev. Prosim pomagajte, bojim se da ne bo prepozno…

zdravo…očitno je tvoj bratec na začetku tiste “neprave” poti…
Veš ljudje, ki gredo v to napačno pot so ponavadi zelo dobri ljudje – velikokrat “predobri” da bi se lahko bojevali z ovirami ki jih nudi življenje..Ljudje, ki brodijo v drogo so prazni…nimajo nobenega cilja – vse se jim zdi nedosegljivo ali imajo nerealne cilje…
Najprej moraš najti vzrok njegovega početja… Za to da ugotoviš ali se on drogira ali ne, ne potrebuješ detektiva – samo pozorno spremljaj… Ponavadi kadar so “high” delujejo zelo umirjeno skulirano – močno varujejo svojo zasebnost…Ko gre že enkrat predaleč, to da se drogirajo sploh več ne skrivajo…Zato ga malo spremljaj in se z njim veliko pogovarjaj…Takšni ljudje potrebujejo veeeliko pogovora, rabijo motivacijo in potrditev da niso najslabši…Ker to praznino zapolnjujejo z drogo in potem iščejo razlog za svoje slabo početje…
To ti govorim, ker sedaj lahko spremeniš situacijo in ga lahko rešiš…Najbližji lahko najbolj pomagajo…Vedi, da vrjetno za to nisi kriva ti ali tvoji starši (ker ponavadi se tako počutiš) – takega ga velikokrat naredi okolica…
Pogovarjaj se s svojim bratom – pogovor rešuje težave… naj se ti odpre in naj ti zaupa…svetuj mu – usmerjaj ga na pravo pot… predstavi mu realno sliko in počasi se mu prebližuj..Ne bodi že takoj direktna: a se ti drogiraš???…počasi počasi prebijaj zid…
upam da ti bo uspelo – veliko sreče

ja to je res tak težka stvar….kr koker si je pošlihtu že prej v letih, al pa mogooč kaj se je z nnjim dogajalo zadn let…ttak prbližn hitr se človk lahk spremeni…eni prej, eni kasnej.

res je pomoje res odkrit pogovor(i), pa da ga maš rada, to more vedet, kr šele pol ti bo zaupu. pa še takrat ni rečen, da bo vse ql, kr to je njegova odločitev kam pač zahaja, pa s kom se druži…pa seveda, kaj dela. vse to je pa rezultat prejšnjih let…če me zastopiš….vsaj v večini primerov…ostalo so psihiči:) sej ne, mal heca.

postav se v njegovo glavo, pa se boš hitr spomnala, ….*****, sej sm jst tud bla mlada ne?…res je velik pomembno, kako se je prej razvil, pa odnosi, pa vse…vse….vse…kurc lajf žal, samo verjetn še ni tak hudo….nnaj te ne prestraši moj post, nič slabga mislu…heh.

seos

seat

Mogoce pa se sploh ne ukvarja z drogo, kaj? Vsak mladostnik bo enkrat zacel pozno hoditi domov in to se ne pomeni, da se drogira.

točn tak…ti dam čist prav stari…
veliko mladih je uzun poznno, pozno….samo ga pa velik pijejo mladi, ali pa kadijo travo. če le ostane samo pr tem, bo vse vredu. vendar tudi alkohol je droga, težka droga, če jo fulll rednnon jemleš ne….

čeprav se veliko ljudi ne strinja s tem, vendar je alkohol tisti, ki povzroči največ smrti. posredno, neposredno, ……tak sm jst prepričan.

bolš joint skadit, kot pa pir spit

bolš se življenja in zdravja veselit kot join kadit in pivo pit

New Report

Close