Najdi forum

težave

Pozdravljeni!

Imam nekaj težav, ki niso preveč hude ampak me vseeno zanima vaše mnenje.

Torej že nekaj časa imam probleme z trebuhom in črevesjem. Po zaužiti hrani se precej glasno sliši neko pretakanje. Traja tudi do ene ure nato se malce umiri potem pa lahko že po kozarcu vode ponovno slišim to pretakanje. Imam tudi nekaj problemov z manjšo bolečino v trebuhu po zaužitju hrane. Ni to bolečina, ki bi špikala ali izgledala kakorkoli nevarnejša ampak je bolj kot bi zmešal mleko in sadje torej bolj podobna zavijanju. Spotoma se sproščajo tudi vetrovi, ki pa zelo redko smrdijo. Vse te težave ni nujno da se pojavljajo stalno in vsak dan. Imel sem nekaj dni povsem mir zdaj pa so se znova ponovile.

Naj še omenim, da sem pred kakšnim mesecem imel očitno neko trebušno virozo (gripo) z dvo dnevno drisko in enkratnim bruhanjem. Se mi zdi kot da se mi potem stanje ni vrnilo v prvotno… imam mogoče črevesno floro porušeno? Simptomi pašejo skupaj? Tudi pred to virozo sem imel občasne težave z pretakanjem ampak nikoli takih. Še pred virozo pa je bil čas praznikov in sem spil kar precej žgane pijače. Po zabavi sem zjutraj imel povsem mehko in zelo svetlo rjavo blato.

Take barve blato pa se mi pojavlja tudi sedaj pri teh težavah. Zvečer se recimo sliši pretakanje zraven pa me tudi malo zavija sproščam vetrove zjutraj pa grem normalno na wc z povsem svetlo rjavim blatom in malce mehkejšim kot bi bil v normalnem stanju.

Upam, da nisem preveč na dolgo in široko opisal ampak mislim, da je tako najbolje. Star sem pa 22 let. Hvala za vašo pomoč!

Lp

Spoštovani,

moje mnenje je, da morate biti bolj prijazni do svojega telesa in ne uživati žganih pijač. Sicer gre za funkcionalne težave, ki jih lahko sproži okužba. Naredite 14 dnevno kuro s probiotikom, potem pa boste videli, če bo prebava OK.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Hvala za odgovor!

Mi morda svetujete, da si kupim kakšne posebne kapsule ali poskušam samo z probiotičnimi jogurti ipd.? Če so kapsule priporočljive bi prosil za njihov naziv, ker jih je toliko da…

Lep dan!

Spoštovani,

v lekarni se dobi probiotike v tekočini, kapsuli, kot granulat za napitek. Proizvajalci pri vseh jamčijo dober prehod skozi želodec in učinkovitost, tako da si izberite preparat sami.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljena!
Stara sem 33 let in že nekaj let imam kronični gastritis in hiatalno hernijo. Po potrebi jemljem Controloc 40 mg. Od decembra imam težave po jedi. Po obroku čutim zelo močno utripanje srca, zelo je moteče. Ostalih težav s srcem nimam, EKG je normalen, RR in pulz tudi. Imam normalen apetit, odvajam normalno, bolečin in slabosti v želodcu nimam. Me pa zelo, zelo moti ta izredno močen utrip srca, ki traja kakšno uro in pol po obroku. Leta 2010 sem imela gastroskopijo, ugotovljen je bil gastritis in kila. Zaradi tega močnega utripa ( po jedi okrog 80 – 85) me je začelo skrbeti, saj se mi ni to nikoli dogajalo.Še enkrat naj poudarim, da se mi to dogaja SAMO po obroku, drugače se počutim super. Prosim Vas za nasvet!
Vnaprej se Vam zahvaljujem in Vam želim vse dobro.

Spoštovani,

če sem vas peav razumela, čutite močne utripe, ni pa hitrega bitja srca. V mirovanju je namreč srčni utrip lahko med 55 in 90 na minuto, do 100 je nekakšna siva cona, o tahikardiji ali hitremu bitju srca pa govorimo, če je srčni utrip nad 100 udarcev v minuti v mirovanju. Morda bi pogledali delovanje ščitnice, poskusite pa tudi biti čim bolj fizično aktivni.

LP, Marija Š. Gašperšič

New Report

Close