težave
POzdravljeni !
Stara sem 27 let, visoka 168 in težka 50kg in imam naslednje zdravstvene težave, ki trajajo že 1 leto.
V prsnem koše imam občutek bolečine, tiščanja ki se močno odraža z tiščanjem v predelu sapnika in oteženim dihanjem in težke sape.Zadnje dva meseca pa imam težave tudi zhitrim bitjem srca do 100 udarcev na minuto.
Te bolečina se stopnjuje pri že zelo majšem naporu ali pri zaužitju večjega obroka in se v ležečem položaju umiri in nato spet pojavi in to traja že celo večnost.Najhuje mi je po zaužitju kosila ali večerje ker me začne tiščati v žlički in v vratu ter dušiti takrat mi tudi srce prične hitro biti.
Zadnje dva meseca pijem tablete za zmanšanje srčnega utripa BLOXAN, ki stanje prevelikega bitja srca žez dan nekoliko umirijo ostali simptomi pa trajajo.
Opravila sem naslednje preglede:
-ORL diagnoza kronični atrofični faringitis
-UZ ščitnice in hormonov diagnoza:evtirotični gomolj ščitnice vrednodti
hormonov v mejah normale, zdravljenje ni potrbno.
-GASTRASKOPIJA: na parih delih želodca je sluznica pordela, požiralnik b.p
-RTG pljuč: vse b.p.
-UZ srca čakam še izvide vendar mi je kardilolg rekel da ni nič posebnega
narobe razen hitrega bitja srca.
Prosila vas bi za nasvet kje bi bil lahko vzrok mojim težavam in ali mi svetujete da opravim še morebitne druge preiskave.
Bojim se da je kaj narobe z trebušnimi organi (trebušna slinovka, jetra…).
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Ker več sama ne vem na koga naj se obrnem in kje tiči vzrok vsemu temu se obračam na vas če mi lahko preprosto svetujete katere preglede naj opravim in za kakšno bolezen bi morda šlo?
Pozdravljeni!
Jetra in trebušna slinavka nista na seznamu osumljenih, glede na do sedaj opravljeno (in kolikor je možno sklepati iz napisanega, ne vidim posebne potrebe po še dodatnih preiskavah), verjetno dobršen del težav povzroča le anksioznost-tesnoba po naše. Menim, da bi bilo potrebno pri vas poleg hi-tech medicine razmišljati tudi v bolj preprosti smeri.
Lep pozdrav!
Priporočam, da se obrnnete na Planet Zdravja. Gospa Irma in gospod Igor Ogorevc vam bosta znala postaviti diagnozo. Videno, sprobano, deluje. Več informacij dobite na http://www.planetzdravja.com.
Spoštovani !
V zgornjem članku sem vam že pisala o svojih problemih.
Napisali ste mi da gre morda za tesnobo-anksioznost vendar sama menim da to ni vzrok, kajti težave so močno izrazite po obroku kot je kosilo. Namreč ko se najem me začne tišati v predelu žličke, prsnega koša in vratu kjer leži sapnik ter opazim težjo sapo,zadihanost in srce mi prične hitreje biti. Ko se za kako urco usedem in odpočijem mi je boljše, zato vas prosim če mi lahko svetujete ali pa vsaj pomagate vgotoviti vzrok mojim težavam.
Kaj bi bilo lahko povezano z temi težavami?
Lep pozdrav!
Ker na daljavo govoriva lahko le o različnih možnostih, se mi zdi prejšnič napisano najbolj možno. Svoje bi lahko prispevale tudi težave povzročene z želodčno kislino. Še vedno se mi jetra in trebušna slinavka ne zdita prav verjetni možnosti.
Lep pozdrav!