Najdi forum

Tezave

Spostovani!

ze kak mesec me tisci/boli na desni zgornji strani trebuha, zadeva se slabsa. Najprej sem pomislila na zolcne kamne, venda sem ugotovila, da je bolecina locirana bolj levo od rebernega loka in nekoliko nizje- se vedno pa v desnem kvadrantu. Ponoci se tudi zbudim, ker me tisci. V pon me je pretipal moj zdravnik, in mi napisal Acipan in izdal se napotnico za UZ trebuha in gastroskopijo. Naj povem, da imam ze dalj casa tezave s kislino, kar se odraza predvsem s hripavim glasom in cmokom v grlu. zadnje case imam tudi pogostejse vetrove in tezave spahovanjem po jedi. Ta bolecina prakticno izgine po obroku (za kako uro do dve in se potem ponovi. Je zelo motece. Naj omenim se, da me je kake dva meseca nazaj iznenada zabolelo v zlicki, bolecina je bila huda in je sevala v desno lopatico. Resnicno sem mislila, da imam srcni infarkt. Po priblizno desetih min je popustilo in sem se pocutila cisto ok.  Drugih tezav s prebavo nimam. Ne bruham, blato odvajam normalno, ni plavajoce in je normalne barve. Naj se dodam, da imam 44 let, sem pretezka in sem na terapiji z Eliquis 2×2,5 mg dnevno (ponavljajoce se povrsinske venske tromboze in 2x GVT, vzrok neznan. Sem bila zaradi diagnoze tudi na UZ trebuha pred letom in pol- vse bp). Torej; kaj bi utegnil biti problem? Je lahko bolecina od zelodca, kljub temu, da je izvira priblizno 5cm desno od sredine? gastroskopijo in UZ trebuha bom cakala vsaj dva do tri mesece, jaz pa trpim in teoriziram o vsem mogocem. Ali naj grem samoplacnisko?

Najlepsa hvala in vse dobro v prihajajocem letu!

Pozdravljeni!

Danes sem opravila UZ trebuha. Vse je bp, je pa omenila, da je zelodec se vedno poln vode, ki sem jo popila ze eno uro prej.. na mnenje je napisala GASTROSTAZA, jaz pa ne vem kaj je to. Priporocila je gastroskopijo in Spasmex. Pravi da me boli od zelodca, da je zakrceno verjetno in zato Spasmex. Moj dr je dosegljiv sele v pon, mene pa boli in mi ne da spati.. Kaj naj naredim? Kako je mozno da je po eni uri zelodec se poln vode? Je rekla, da bi mogla voda kar pasti skozi..

lp

New Report

Close