težave
Pozdravljeni!
Pred letom dni sem imela prometno nesrečo v kateri sem se čelno zaletela v drugi avto. Kakšne velike poškodbe nisem imela razen zvina vratnih vretenc. Bom kar po resnici povedala, da me ni zelo hudo boleleo, vendar sem morala iti zaradi zavarovalnine ( dejali so, kaj bom nora da bom to izpustila). No, na rentgeno se ni kaj poznalo, dobila sem ovratnico za dva tedna, nakar sem odšla še na EMG, ker me je začelo malo bolj boleti. Tam so ugotovili, da imam poškodovano eno korenino nekje na desni strani. Ker me je bolel tudi palec, mi je g. doktor dejal, da je od vratnih vretenc. Naročena mi je bila fizikalna terapije, vendar mi je osebna zdravnica ni predpisala. naj povem, da imam še danes močne bolečine v desnem palcu. Sem pač mislila da bo bolečina minila. Palec lahko skrčim do neke mere, ne pa celega. Ne sma pa se me kdo dotaknit oz. me udarit po palcu, zato se tudi ne morem ukvarjat z športom8 odbojka…). Tudi z vratom imam še vedno težave. Npr. hčerkice nikakor ne morem nositi na vratu. Ali pa glave ne morem čisto priklonit. Kaj mislite( se bo to popravilo samo od sebe). Po mojem me je doletela kazen, ker sem na začetku malo blefirala.
Pa še nekaj. Imam tudi težave z križem in nogami. Zadnja stran nog, podplati, rit me včasih tako bolita da ne morem noge oz. podplata k sebi potegnit. Včasih imam občutek, da imam trdo nogo. Predvsem desna stran. Imam tudi mravljince v nogah. K zdravniku ne grem, ker se mi zdi, da te zdravniki ne jemljejo resno, ker že vsak jamra za križem. Verjetno včasih že malo zanemarjam svoje težave.
Hvala,
Glede na to, da so po poškodbi vratne hrbtenice ugotovili, da je prišlo tudi do blage prizadetosti ene od korenin vratnih živcev je zelo možno, da boste manjše težave zaradi te poškodbe imeli trajno. Priporočam vam, da se naučite ustreznih vaj za vratno hrbtenico, ki jih redno izvajajte. Kar zadeva palec je sicer možno,da bnolečine izžarevajo iz vratne hrbtenice, je pa tudi možno, da je ob držanju volanskega obroča in čelnem trku dejansko prišlo tudi do poškodbe tega sklepa. Sveoval bi vam, da opravite rentgensko slikanje tega sklepa in morda pregled vsaj pri vaše zdravniku. Kar zadeva težave z ledveno hrbtenico so te res zelo pogoste. V začetku je še najbolje poizkusiti z vodeno fizikalno terapijo, v kolikor se težave ne umirijo pa bo potreben pregled pri ortopedu.