Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Težave

Težave

Pozdravljeni, približno pol leta imam težave z grlom, občutek kot, da imam nekaj v njem, praskanje, odkašlevanje. Ker po potrebi jemljem claritine tablete zaradi drugih težav,sem jih po potrebi začela jemati,saj sem sumila, da gre za kake alergijske težave. Vendar to ni to, verjetno je kaj drugega, naj omenim da opažam tudi težave s koncentracijo, nevroza, občasne težave pri menstualnem ciklusu. Pomislila sem že na zgodnjo menopavzo, ampak ginekologinja pravi,da to ni. Zdaj pa malo sumim delovanje ščitnice, kaj menite vi glede mojih težav in kaj svetujete, hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Glede na navedene težave (občutek tujka v vratu, praskanbje , odkašljevanje..) je možno, da gre za kronično vnetje žrela (kronični faringitis), ali morda za zatekanje kisle vsebine iz želodca v požiralnik in žrelo (GERB). Manj verjetna je kronična vnetna bolezen ščitnice (Hashimotov tiroiditis). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in morda pregled pri ORL ali poskus zdravljenja z zdravili, ki zmanjšajo proizvodnjo želodčne kisline (Ultop, Controloc ….).

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani, upoštevala sem vaš nasvet in končno obiskala svojo zdravnico,ki je res ugotovila,da težave izvirajo iz želodca.Sedaj že nekaj dni jemljem tablete Ortanol in zadeva se je pomirila.Še enkrat hvala in še veliko uspehov pri vašem delu.

New Report

Close