Najdi forum

Pozdravljeni.
Že cca 5 let se srečujem s problemom netipične refluksne bolezni. Problemi so se pričeli z občutkom cmoka v grlu/požiralniku, hrkanjem in izhrkanjem prozorne sluzi.
Bile so te težave enkrat bolj, drugič manj izrazite. Približno eno leto so kar vsakodnevne,zato je tudi kvaliteta življenja zelo slaba in sem tudi panična, z občasnimi napadi.
V zadnjem tednu so se pojavile tudi težave s pekočim občutkom po ustih, pekočim jezikom ter tudi pekočo bolečino v želodcu.
Od novembra sem konstantno uživala Pantoprazol Teva 20 mg zjutraj na tešče. Stanje se je kljub temu poslabšalo. Je možno, da bila druga skrajnost, da imam premalo želodčne kisline? Ker vse te tablete, ki sem jih uživala – Teva, Nolpaza, Acipan, se mi zdi, da niso prinesle nobenega izboljšanja, saj so težave še večje. Kaj menite o pričetku uživanja HCL tablet?
Na gastroskopiji sem bila že 3x,nazadnje pred enim letom. Izvid je bil sledeč : Požiralnik – primeren volumen in peristaltika, sluznica normalna. Gastro-ezofagealni prehod sluznica EG stik, mestoma pordela, insuficienca kardije blaga. Želodec primeren lumen in peristaltika. Sluznica:korpus, neenakomerno pordela, mestoma granulirana; antrum, mestoma pordela, mestoma granulirana. Številni polipi, korpus, antrum, izgled polipa fundusnih žlez. Dvanajstnik primeren lumen in peristaltika. Sluznica normalna.
Priporočena terapija je bila Pantoprazol Teva 20 mg po potrebi. Kontrola po potrebi. Diagnoza neerozivna refleksna bolezen, eritematozna gastropatija, polipi želodca
Je kaj posebnega v izvidu z vaše strani?
Ne vem več kaj naj naredim , da bi pekoča bolečina Izzvenela, prav tako sluz in cmok v grlu.
Prosim vas za nasvet.
Hvala vam.

Pozdravljeni!

Tudi jaz podobne težave, občasne slabosti in pekoče bolečine v želodcu… Tudi s številnimi polipi, sicer brez hiatalne hernije ki naj bi bila v večini vodilni vzrok za refluks.  Po nolpazi in emozul tabletah se mi stanje ni izboljšalo,prej poslabšalo. Želodec in te težave so zelo povezane s psiho, zato poskušam,kolikor se pač da čimmanj komplicirati, jesti večkrat po malem ( veliko itaq ne morem,ker imam potem težave), če pa začutim,da se pričenjajo bolečine jih poskusim blažiti z praškom magnezija, ali naredim kuro z 100% sokom aloe vere. Nekateri blažijo z sodo bikarbono…

Uglavnem, treba je spremeniti način življenja, dojemanja stvari, percepcijo, pogled na svet, … priporočam branje knjig za osebno rast . Tudi jaz sem panicarka in se trudim da to premagam!

Pa srečno!

New Report

Close