Najdi forum

težave

Pozdravljeni!

Predvidevam, da vi delate na pl.kirurgiji v KC.

Pišem v zvezi z mojimi dojkami, s katerimi imam strašne težave, odkar sem se pri 19 letih odločila za povečanje dojk. Imela sem kar 4 operacije; 2 krat je proteza počila-fiziološka raztopina, 1 krat je bila zelo trda ovojnica; tokrat pa je še kar v redu s silikonskimi vsadki glede tega. Vendar pa so posledice hude; strašne bolečine čutim v dojki, ki je bila 4 krat operirana…sploh ne vem, kaj mi še ostane. Pa tudi estetski izgled nikoli ni bil dober; vedno je bila neka razlika med dojkama; sedaj je sicer najboljše; vendar dojki še vedno nista enaki; zelo sem razočarana nad kirurgom iz KC, ki mi je vstavil eno manjšo protezo od druge; čeprav sem naročila obe enaki; zdaj pa je tista manjša; on na pritožbe ni hotel nič slišati.

Zanima me, ali imate pri vas tako navado, da se kar med op. odločite kakšno velikost boste dali v dojke ali kaj?

Poleg tega me zanima me, kdo je sedaj predstojnik pl. kirurgije; mogoče bom imela pri njemu kaj več sreče kot pri dotičnemu kirurgu, ker k njemu sedaj ne grem več; ni pripravljen se kaj pogovarjati; mislim, da sem upravičena, da mi poseg nekdo popravi ali vsaj vrne denar ali na drugi način popravi stanje.

Pa še nekaj me zanima; tudi z velikostjo nisem bila nikoli zadovoljna; prvi kirurg mi je vstavljal okoli 180 ml proteze; drugemu pa sem rekla, da bi si res želela večje; pa je komaj pristal na 300 cc, pa še to mi je dal v eno dojko potem 280 cc, rekel pa je, da je v KC sistem pač tak, da uporabljate le silikonske okrogle vsadke in da je velikost na moj obseg pljuč lahko največ takšna.

Ko sem pa letos prišla na kontrolo k drugemu kirurgu, pa je rekel, da bi mi on dal dosti večje proteze in tudi anatomske oblike. Je rekel, da on vstavlja proteze 355cc in več, do 550 cc, tudi v tujini vem, da ne vstavljajo ravno 180 ml; zanima me, koliko povprečno vstavljate vi..in kaj se sploh še da v mojem primeru narediti; namreč že toliko sem pretrpela; po prvih 3 op. pa sploh nikomur nisem upala pokazati dojk, tako zanič izgled je bil. Ta doktor, ki sem bila zdaj pri njemu na pregledu mi je svetoval, naj sedaj nič ne spreminjam, ker imam že toliko uničeno; morda čez nekaj let..

…..pa zaradi tega sem šla tako mlada na op. da se bom tega rešila, pa se očitno ne bom pred 30 letom!!! Pa rekel je tudi, da bom morala ponovno plačati, da ne morem pri drugemu uveljavbljat reklamacije.

kaj mi je storiti?????!!!!!

Zdravo

Ja, delam v KC.

Glede na opisano, bi se pridružil mnenju drugega kirurga.

Verjamem, da imate težave in trpite tako fizično kot psihično vendar žal ne vidim lahke in hitre rešitve.

Po vsaki operaciji je več tkiva nadomeščenega z brazgotinami. Te so čvrst, lahko boleče. Če je rezultat sedaj zadovoljiv bi vam svetoval, da počakate vsaj nekaj let. Proces brazgotinjenja in prilagajanja telesa na vsadke traja prvih nekaj mesecev očitno in hitro, še leta dolgo pa se dogajajo počasnejše, manj opazne, vendar pomembne spremembe.

Vaš primer kaže na to, kako pomembno se je podrobno in natančno dogovoriti o primerni metodi, velikosti vsadkov možnih zapletih in pričakovanjih pred operacijo. Pogosto je zato potrebno več pregledov in pogovorov. Namen je, da pacient in kirurg najdeta skupni jezik in cilje. Če dogovor, o estetskem posegu, v obojestransko zadovoljstvo ni mogoč je veliko bolje, da si izberete drugega zdravnika, oziroma, da kirurg odkloni poseg.

Na naši kliniki smo v zadnjih letih začeli sodelovati z dvemi vodilnimi svetovnimi izelovalci vsadkov (Mc Gann in Mentor) že od prej pa imamo vsadke Nagor. Izbira je tako glede cene , kvalitete, velikosti in oblik res popolna.

Preden se boste ponovno odločila za poseg vam svetujem, da najdete kirurga , ki mu zaupate in se z njim lahko natančno pogovorite o vaših težavah. Zavedati se morate, da se pri našem delu skušamo približati idealnemu izgledu, sorazmerju, zadovoljstu vendar nam žal to včasih ne uspe.

Predstojnik Kliničnega oddelka za plastično kirurgijo in opekline KC Ljubljana je As. Tomaž Janežič dr. med.

Aleš

vem, da je bistveno se prej dobro pogovoriti; to sem tudi storila; ampak če kirurg drugače naredi kot se zmenita; tukaj se ne da nič narediti…

Kaj naj vam rečem?

Živite čimbolj srečno in veselo in se navadite teh problemov. Čez nekaj let poskusite znova, modrejša za to izkušnjo in bolj samozavestna, najti ustreznega zdravnika

Srečno in lep pozdrav

Aleš

“”Živite čimbolj srečno in veselo in se navadite teh problemov. Čez nekaj let poskusite znova, modrejša za to izkušnjo in bolj samozavestna, najti ustreznega zdravnika”””

Hallloo to pa se mi ne zdi nič kaj vredu kaj ste napisali.Če bi se to meni zgodilo, da mi da zdravnik v eno dojko manjši vsadek kot v drugo sploh nebi tako dobro prenesla.Jaz ga definitivno tožim za njegovo malomarnost!!Vem da včasih ne uspejo operacijte tako kot si pacient želi samo če pa je zdravnik kriv zaradi njegove malomarnosti pa ga res tožim!

LP

Živijo

Drejka napisal:

> “”Živite čimbolj srečno in veselo in se navadite teh problemov.
> Čez nekaj let poskusite znova, modrejša za to izkušnjo in bolj
> samozavestna, najti ustreznega zdravnika”””
>
> Hallloo to pa se mi ne zdi nič kaj vredu kaj ste napisali.Če bi
> se to meni zgodilo, da mi da zdravnik v eno dojko manjši vsadek
> kot v drugo sploh nebi tako dobro prenesla.Jaz ga definitivno
> tožim za njegovo malomarnost!!Vem da včasih ne uspejo
> operacijte tako kot si pacient želi samo če pa je zdravnik kriv
> zaradi njegove malomarnosti pa ga res tožim!
>
> LP

Tožiti nekoga pomeni živeti v sporu za to, da bi ob uspešno rešeni zadevi dobili neko zadoščenje.
Kljub temu, da bi zmagali in bi “malomarni” zdravnik šel v zapor ali bi moral plačati velikooo odškodnino 🙂 bi vi še vedno živeli s kapsulami, brazgotinami in bolečinami in temu delu je bil namenjen moj nasvet.
Če kdo želi doseči zadoščenje na sodišču je to njegova pravica in svetujem ,da pri tem izbere najboljšega odvetnika. 🙂

Lep pozdrav

Aleš

Verjemite, da bi si poiskala najboljšega odvetnika:)

New Report

Close