Najdi forum

Težave

Pozdravljeni.

Stara sem 44 let, mati dveh osnovnosolk (6. In 1. razred).

Imam ugotovljene številne VES, ki pa naj ne bi bile nevarne. Od časa korone dalje se mi je povečal tudi stres,  veš čas sem nemirna, živim v nekem strahu pred neznanim. Prišlo je tako daleč, da očitno dobivam tudi panične napade, ki izgledajo tako da se pričnem počutiti slabo, oblije me hladen znoj, pritisk naraste, srce zacne močneje razbijati ( ne pa tudi pospešeno). Takrat se moram uleci, d čez nekaj časa pridem k sebi. Veš čas čutim tudi nepravilne utripe srca (VES), ki so zelo moteči. Opažam pa tudi, da se nenormalno potim že ob najmanjšem naporu npr. pospravljanju in potem se spet pocutim.slabo in sledi napad. Je lahko to kaj povezano s srcem? Me je namreč zelo strah in zaradi tega ne funkcioniram, niti kosila ne morem skuhati, da se mi ne pripeti epizoda z napadom.

3 tedne nazaj sem pričela tudi z jemanjem Asentre, sedaj jemljem 50 mg zvečer.

Jemljem pa cca 2 meseca tudi Concor cor 1,25 mg in dober teden tudi Prenesso 2 mg dnevno,zaradi teh napadov in nenadnih porastov tlaka.

Opažam, da imam sedaj zgornji tlak okrog 120-130, spodnjega pa med 60 in 70. Utripi so sedaj tudi precej nizki, in sicer 35 do 50 utripov na minuto.

Mi lahko svetujete od kod ti ne dajo napadi, pretirano potenje, oblivanje mrzlega potu?

Hvala vam.

Spoštovana

Predlagam, da preverite hormone ščitnice kakor tudi spolne hormone. Hormonsko neravnovesje večkrat povzroča podobne simptome, ki jih opisuje te. Vsa navedena zdravila, ki jih jemljete so koristna in pomagajo zmanjšati simptome.

    LP

Pozdravljeni. Hvala za odgovor.

Ščitnica je ok,  preverjena tako kri, kot tudi narejen UZ.

Pri hormonih je povišan testosteron,in sicer 0.58 ųg/l , referenčna vrednost 0,12-0,53 ųg/l.

Povisan je tudi S-NT -proBNP, in sicer 192 ng/l, referenčna vrednosT pod 125.

 

 

Pozdravljeni!

Zelo težko komentiram vaše težave, sem pa mnenja  da je z vašim srcem vse ok. Če bi hoteli biti 100% prepričani in pomirjeni, potem predlagam, da opravite še ultrazvok srca in 24 urni EKG (holter). Vse kaže, da vaše težave izhajajo iz paničnih napadov in, da bo uspešno zdravljenje le teh, zmanjšalo tudi težave, ki jih navajate. Navedene vrednosti hormona testesterona in enzima pro-bnp ne odstopajo preveč od “normalnih” vrednosti.

LP

Pozdravljeni,

star sem 27 let, fizično srednje aktiven, zdrav, s srednjo dozo stresa v življenju. Imam kakšen kg viška.

V zadnjih dveh mesecih se mi je že trikrat zgodilo v mirovanju, da sem imeli ekstrasistole v salvah. Vse skupaj je trajalo od 5 do 10s. Občutek je skrajno neprijeten. V tem trenutku ostanem miren in se zadeva umiri. Občutek je pa kot, da bi se srce borilo vzpostaviti normalen ritem.

EKG sem imel na službenem pregledu v oktobru in vse je bilo ok.

Prosim svetujte mi kaj naj naredim. Se naročim na kardiološki pregled?

Najlepša hvala za odgovor!

New Report

Close