Najdi forum

Težava z želodcem

Pozdravljeni,

imam znanko, ki ima težave z želodcem. Ta težava zgleda tako ko poje hrano jo po pol uri začne močno boleti želodec. Bolečine so kot ena teža ki se samo stopnuje. Lajša si bolečine z navadnimi jogortum, ki ji začne blažiti po času ene ure. Nato je stanje spet normalno. Med bolečinam jo tudi mrazi po celem telesu. Če hrane ne uživa nima nobenih težav.

Prosila bi vas če mi lahko svetujete oz. napotite kaj naj naredimo( da znanki sporočim).
Hvala in lepo pozdrav.

Spoštovani!
Svetujte vaši znanki, naj se oglasi sama, napiše bistvene podatke in sama opiše težave, saj veste, starost, navade, koliko časa trajajo in kakšne težave so, pa bom skušala pomagati. Lep pozdrav!
Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,
pišem iz istega računa kajti da ne bi odpirala dodaten račun. Stara sem 51 let, težave imam že približno en mesec. V želodcu me zelo boli če uživam hrano(reakcija se pojavi približno pol ure po tem). Sama tekočino čaj, sokovi in kruh nimam težav. Bolečine si lajšam z navadnim jogurtom, ki ravno toliko časa rabi kot pri reakciji bolečin( pol ure) da omili bolečino. Prebava sedaj imam slabo, ker se bojim uživati hrano.
Dve sestre so imele raka ena na črevesju druga na želodcu. Obe v starosti približno od 40 do 50 let. Bolečina je zelo močna, v obliki teže ki zaužijem hrane.Ko se bolečina pojavi me začne zelo zebe. V preteklosti nisem imela nič podobnega.

Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in nasvet.

Lep pozdrav.

Vaše težave zahtevajo pregled pri zdravniku, poskus zdravljenja, verjetno pa tudi gastroskopijo, vsaj jaz bi vam jo svetovala. Če ste shujšali, če bruhate ali ste opazili črno blato, je preiskava nujna. Rabite zdravila, ki zmanjšajo izločanje kisline, da se bolečine umirijo. Vse to vam bo uredil osebni zdravnik ali zdravnica. Lep pozdrav!
Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close