Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Težava z osredotočanjem oči

Težava z osredotočanjem oči

Pozdravljeni.

Nosim leče, pred par tedni sem bil pri okulistu, tako da je dioptrija ažurna. Kljub temu moj prvotni problem, ki me je pripeljal k okulistu, ni izginil: ob nošenju leč zunaj imam težave z osredotočanjem obeh oči v isto točko. Res se moram potruditi da izostrim pogled in po parih sekundah moram popustiti pogled na bolj oddaljeno točko. Občutek je kot da bi dvignil dvojno ali škilil ali kot da gre vsako oko v drugo smer—bolje (in popolnoma normalno) vidim če katerokoli oko zaprem in gledam samo z enim. Kaj bi lahko bil problem?

Spoštovani, po vašem opisu težav je možno, da je prisotno latentno škiljenje ( heteroforija) zaradi zmanjšanja fuzije( združitve slike obeh očes v eno). Potrebno je kontrolirati tudi refrakcijo ( lomnost) vsakega očesa posebej, če je slučajno na enem očesu premalo korigirana dioptrija kontaktnih leč. Ali so te težave tudi pri nošenju očal? Če jih tam ni, so leče nepravilno korigirane. Na vsak način je potreben pregled pri očesnem zdravniku. Lahko tudi pokažete moj odgovor. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

*******************************************

Hvala za odgovor. Nedvomno bo potreben obisk zdravnika, ker se mi občutno slabša. Z očali je bolje kot z lečami (očala imajo za četrtinko večjo dioptrijo), ampak tudi z očali potrebujem nekaj zavestnega napora in občasno se mi tudi z očali polenijo oči v dvojni vid.

New Report

Close