Najdi forum

Težava z grlom

Pozdravljeni!

Že približno eno leto imam težave z grlom oz. žrelom – večkrat me peče, srbi, včasih boli ko požiram. Pred mesecem se mi je stanje poslabšalo-vnetje grla, dobila sem primotren. Po končani terapiji je bilo par dni bolje, potem se mi je ponovilo. Spet sem dobila primotren – dve tableti naenkrat. Zdaj po 14-tih dneh me grlo ne boli ob požiranju, vendar me večkrat peče, imam občutek kepe, tišči me v prsih, danes zjutro sem parkrat izbljuvala kri, pomešano s katarjem. Kri ni bila svetla ampak temno rdeča. Res me že skrbi. Zdravnik me ni dal na preiskavo krvi, niti na ORL. Le tega sem šla samoplačniško, ko sem imela vnetje, vendar mi ni kaj dosti pomagal.-samo z lučko mi je pregledal grlo in izjavil da nimam raka.
Stara sem 30 let, ne kadim in ne pijem.
Prosim za nasvet in pomoč. Hvala in lep dan!

Spoštovana!

Težave, ki jih navajate so najverjetneje posledica refluksa kisline v požiralnik in žrelo. Temu rečemo kar GERB. Za začetek si lahko pomagate tako, da si v lekarni kupite ali antacide, še bolje pa če poskusite Ranital 75 mg ali nizke doze zaviralcev protonske črpalke (10 mg Ortanol ali Ultop). Če težave po tej terapiji ne bodo popustile oz boste še naprej opažala kri, pa se ponovno obirnite na lečečega zdravnika, da se opravi gastroskopija.

LP,Nataša Smrekar

New Report

Close