Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija težava pri gledanju v predmete, ki se svetijo

težava pri gledanju v predmete, ki se svetijo

Pozdravljeni!

Pišem vam, ker sem zaskrbljena zaradi mojega vida. Naj omenim, da imam očala za na daleč. Moja težava pa je v sledečem: zadnje čase opažam, da nad predmeti, ki oddajajo svetlobo, vidim odsev. Npr., ko se peljem po cesti, vidim nad lučmi od avtomobilov dve svetlobni pikici, kot da bi videla dvojno. Ampak to samo od daleč, ko pa se mi avto približa, pa se zgornja slika kopije luči postavi na svoje mesto in tistih dveh pik nad lučmi več ni. Svetlobo pri predmetih, ki oddajajo svetlobo, vidim zelo močno. Vem, da tako težko ocenite kaj in kako, ampak vseeno bi vas prosila, če veste, v čem je težava, da mi svetujete. Naj povem še to, da se mi je to pojavilo v času, ko sem vsakodnevno zelo obremenjena z vožnjo do službe, saj na dan prevozim okrog 200 km.

Za kakršenkoli odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Sončica29.

Odsev ali bleščanje je pogosto prisotno pri kratkovidnih ali pa če ima človek prisoten astigmatizem. Drugače pa menjim, da obiščete oftalmologa, da se preveri dioptrijo in pregleda očesno ozadje tako, da se preveri da nič hudega. Včasih je bleščanje lahko prisotno tudi pri tistih ljudeh, kmi imajo širšo zenico v temi, kar pa je lahko čisto normalno.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close