Najdi forum

Pozdravljeni,

Imam eno težavo, ki jo bom nakratko opisal in upam da bo kdo odgovoril kaj koristnega.

Zadeva se je začela eno leto nazaj, stiskanje pod srcom in posledično strah pred tem. Trenutno ko to pišem, čutim to stiskanje, ampak takrat ko se zamotim se počutim odlično, potem pa spet pomislim na to in spet me začne stiskati.. Moje misli medtem so negativne > smrt.. Očitno se bojim smrti?

Pred 2-em meseci, je bilo to stiskanje najhujše in takrat me je imelo da bi skočil čez balkon, biu sem v takem stanju da sem preklinjal demona da gre ven iz mene, ker sm čutu kako me je, takrat je bilo kot da je v mojem telesu še ene duša demonska… In tisto bolečino oz. stiskanje takrat bi kar hitro lahko zamenjal za smrt če ne bi bilo nekoga v bližini za oporo..

Res čudno… To se dogaja samo takrat ko mi je dolgčas in ko začnem razmišljati in misel preide na to, če tega ni v moji glavi tudi bolečine ni….

Ne bi rad končal na tabletih ali na psihiatriji, saj nekako se počutim močnega in mi ne pride do živega, ampak vseeno me moti pri vsakdanjem življenju.. Predvsem me moti da takrat nemorem pozitivno razmišljat, in se veseliti prihodnosti in veselo planirat ob tej bolečini.

LP

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Stiskanje pod srcem nakazuje psihično stisko. Verjamem, da vam je (bilo) težko, še posebej če ste celo razmišljali, da bi skočili čez balkon. Ali se vam dozdeva kaj bi vam lahko povzročalo takšno stisko oz. tesnobo?

Včasih ljudje rabimo pomoč tretje osebe in je nesmiselno, da se sami mučimo. V vašem primeru lahko obiščete osebnega zdravnika, ki vam bo po vsej verjetnosti predpisal antidepresive in pomirjevala po potrebi, kar naj bi pomagalo pri zmanjšanju simptomov ali pa poizkusite s psihoterapijo, kjer boste skozi pogovor skušali razrešiti vzroke za vašo tesnobo.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close