Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija težava

težava

Spoštovani !

Star sem 20 let, zadnji dan, dva so se mi pojavile naslednje težave….opazil sem, da sem pri uriniranju porabil nekaj več časa preden je prišlo do curka..recimo cca. slabih 10 sekund…to predvsem takrat….kadar me ni močno tiščalo na potrebo (ker raje pogosteje praznim mehur) drugače nekih večjih težav ni. Zanima me če je to vse skupaj lahko povezano tudi s spodnjimi trebušnimi mišicami…ker mislim, da sem si jih rahlo “nategnil” in me ob nekaterih gibih bolijo. Pa tudi ob uriniranju je bil prisoten tak čuden neboleč občutek napetosti v tem predelu. Sedaj mislim, da gre stvar počasi na boljše. Drugih težav ne opažam. Mislite je potreben kak pregled ?

Pa zanima me še naslednje..če je res boljše za mehur in prostato, da večkrat opravljamo malo potrebo, če tudi to ni ravno nujno ?

Za vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Normalno praznenje mehurja pri odraslem je do 8x dnevno in do 1x ponoči. Običajna količina urina v 24 urah je 1.5 litra. Primerna količina uriniranja naenkrat je 300 – 500 ml. Tako preveč kot premalo škodi. Če mehur preveč raztegujete, to pomeni, da naenkrat urinirate več kot 0,6 litra (na primer skoraj liter naenkrat), lahko pride (po Laplacovem zakonu) do slabšanja moči praznenja, zastajanja urina, posledično vnetij… Še slabša je, če naenkrat praznete zgolj male količine, pod 200 ml (manj kot 2 deci). Tako si “privzgojite” prekomerno aktivni sečni mehur – na veselje farmacevtske industrije in lahko v hudo nadlego vam in vašim bližnjim. Če morate “kar naprej” na vodo, se ne morete normalno peljati z avtobusom, ves čas iščete stranišče….

Glede obiska zdravnika – če je krvav urin, vročina, izcedek iz sečnice, če se pojavi oteklina, rdečina…. če se pojavi dvom…. obiščete osebnega zdravnika, ki bo presodil, kako naprej.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close