Najdi forum

težava

Spoštovani.

V mesecu marcu, sem zaradi zoprne bolečine ob trkanju na zgornjo 4,5 odšla k zobozdravniku. Zdravnica mi je popravila 6. ki je že mrtva, popravila je še 5. Čez noč se je stanje tako poslabšalo, da se morala takoj zjutraj nazaj- trdila sem, da boli 4. Odprla jo je (prvič) in povedala, da mi je živec kar sam odmrl, torej notri so bili samo še “drobtinice/ prahec”. Zob je zaprla samo z vatko, ki sem jo menjala ob hranjenju. Vse ok, dokler mi ni očitno škodovalo 3 minute odprto okno (sem res izredno občutljiva, tako ušesa kot zobje). To kljuvanje nekje na koncu korenine ni bilo več znosno, tako da sem morala na slikanje. Po sliki sodeč, ni nobenih sprememb, s katerimi bi zdravnica lahko ugotovila kaj je narobe. Imam zelo zavite korenine (ravno 4,5 izgledata kot kakšna kljuka od dežnika npr.). Dr. mi je s pilicami očistila kanala, enkrat me je skoraj iz stola vrglo, ker je tako zabolelo. Vse je očistila, ponovno zaprla samo z vato. Dobila sem antibiotik Amoksiklav. Danes je minilo teden dni (dogovorile smo se, da zob malce pustimo, da se umiri) in bolečina je spet tako zoprna, da se mi kar meša. Na nežen dotik me boli na ličnici (torej verjetno tam kjer se zaključi korenina). Če potipam na dlesni, strogo ob korenini, začutim malo bulico, ki zelo boli. Kaj bi to lahko bilo? Vnetje? Dr. mi je omenila, da je po sliki zoba viden sinus, ki je zelo blizu teh korenin. Kaj lahko to pomeni?
Kaj menite, zakaj vse te komplikacije? Zakaj živec odmre, brez da bi imela sploh kakšno luknjico, poškodbo na zobni sklenini? Zakaj se bolečine ne umirijo?
Ob takih težavah ni šans, da dovolim, da mi zob zapre. Pred dvema letoma, sem imela podobne težave s spodnjo 6. Nikakor se stanje ni umirilo. Je pa definitivno trajalo manj časa kot tole.
Zobozdravnika obiskujem redno, čiščenje redno… vzorna ampak vam povem, da sem bom z doktorico že kmalu tikala, ker sem vsak teden tam na obisku 🙂

Resnično se vam iz srca zahvaljujem za kakšen konkreten nasvet.
Srečno,

Gatmana25

Pozdravljeni,

Prva stvar; zaupajte svojemu zobozdravniku. Drugič; včasih stanje potrebuje več časa, da bolečine minejo. Mala bulica ob korenini pomeni vnetje, ki ga boste z endodontskim zdravljenjem pozdravili. Tudi zdravljenje zob z zakrivljenimi koreninami je uspešno. Pulpa lahko odmre iz več razlogov in le najpogostejši je karies. Toliko lahko odgovorim brez dignostike (rtg, kliničnega pregleda).

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close