Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija težava

težava

Pozdravljeni

Ne vem, če vam bom znala dobro opisati mojo težavo z očmi….nekako tako je. Na beločnici obeh očes, se je naredila plast bledo rumenega “narastka”. Ne samo proti kotičkom očesa, temveč tudi na zunanji strani. “Narastek” (ne vem kako bi to drugače lahko imenovala, saj se beločnice drži, vendar ga je možno premakniti), je rahlo izbočen, ne peče in ne srbi, vid ni zmanjšan oz. slabši. Šla sem po napotnico, vendar na pregled še čakam. Če ste spoznali oz. po opisu razpoznali možno diagnozo, bi vas prosila za vaš nasvet. Ali zadeva res ni nujna, da kar čakam na pregled. Spremembe opažam cca.10 dni. Ali je možno, da je moja težava posledica polletnega jemanja Rovamycina (ugotovljena toksoplasmoza v nosečnosti). Rovamycin sem jemala od novembra do aprila. Drugače nosim leče,vendar me sedaj precej motijo. Naj povem še to, da sem opustila vse kreme, maskare pa nisem uporabila že kak mesec pred težavo.

Hvala za vaš odgovor

Gre za kot opisujete nabiranje maščobnega tkiva, diagnoza pa je pinguecula. Ne gre za nic nevarnega, se da tudi kirursko odstraniti, v primeru, če vas moti. Ni mi znano, da bi to lahko povzročale kakšne tablete seveda pa tudi ni izključujoče. navadno je povezano s povišanim holesterolom v krvi.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close