težava
lepo prosim za pomoč.
zadnje čase si puščam daljše lase in mi nenormalno izpadajo. vsakič, ko grem z roko skozi lase, mi v roki ostane nekaj las, da o razčesavanju in umivanju ne govorim. ne vem, v čem je stvar. ali je možno, da je to ščitnica (namenjena sem na pregled krvi za preverjanje ščitnice)? ali je možno, da sem pod stresom? (pred enim mesecem sem se preselila 1 uro stran od del. mesta), vožnja me izčrpava, stalno sem utrujena in težko se skoncentriram.
Lepo vas prosim za kakšen pameten nasvet, ker sem v sebi že zelo nemirna in se ponoči tudi zbujam in sprašujem, v čem je vzrok.
hvala in lep pozdrav
Tiste, ki so sicer zdravi, ena ura vožnje v eno smer dnevno ne izčrpava, čeprav ni prijetna. Ljudje se tudi dlje vozijo. Jaz sem že potovala po dve uri in več v eno smer, pa sem takrat tudi mislila, da se zato slabo počutim. Če s selitvijo na splošno nisi zadovoljna, je pa druga stvar. Pri meni sta najpogostejša vzroka za izpadanje las pomanjkanje ali presežek ščitničnih hormonov ali pomanjkanje B vitaminov. Lahko si poskusiš pomagati z vitamini, če drugega ne, boš vsaj nekaj izločila, če ne bo pomagalo.
Lep pozdrav,
Alenka
Spoštovani!
Vzrokov za izpadanje las je cela vrsta. Najpogosteje gre za sezonsko izpadanje, pomanjkanje vitaminov in mineralov, bolezni lasišča, hormonske motnje, slabokrvnost….Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil pregled in osnovne laboratorijske preiskave, vključno s TSH.
Lp