teza
Pozdravljeni,
imam 13 tednov staro hcerko, ki po mnenju zdravnice premalo pridobiva na tezi. Velika je 57cm, tehta pa 5400g.
Vse skupaj se je zacelo tako, da je zacela nemirno piti na dojkah in na njih jokati. Ko sem dojko stisnila, je vecinoma mleko iz nje spricnilo ali vsaj priteklo v curku, pa vseeno ni zelela vec sesati. Ko sem ji ponudila drugo dojko je pa jedla in spet jokala, po cerka 4 minutah.
Sedaj naj bi ji dodajala adaptirano mleko in sicer po dojenju. Tega pa noce. Flaske sploh noce. Ali mislite da je vseeno sita, cetudi se ne redi dovolj? Kaj mi svetujete da naredim ?
Hvala,
Alenka
Pozdravljena!
Ker je priporočeno dodajanje, bi svetovala dajanje po žlički. Razmišljam, da bi bilo najbolje dodajati adaptirano mleko, ki ni izdelano na osnovi kravjega.
Otroček je v enakem položaju kot za dodajanje po steklenički. Žličko prislonite ob spodnjo ustnico in zlijete v usta. Če je primanjklaj, se dodaja do 50ml.
Bi veljalo poskusiti za nekaj časa in opazovati otročka. Sčasoma se bo tudi razjasnilo, ali ima hčerka kakšno posebnost v presnovi ali ni zadovoljna z velikostjo bradavice. Vsekakor spodbujam dojenje do takrat, zaostalo mleko je priporočeno iztiskati. Saj veste: zakon ponudbe in povpraševanja.
Srečno!
Najlepša hvala za nasvet. Bova poskusili se z žličko.
Spostovana gospa Irena,
dodajanje po zlicki se ni obneslo. Vse je izpljuvala. Ker se je pri dojenju ob osemnajstih jokala in ni pila vec kot pet minut na vsaki dojki, je ob dvajsetih ponovno zelela jesti, zato sem ji dala takoj adaptirano mleko. Popila je vse kar sem pripravila (60ml), po flaski. Ali mislite da bi bilo smiselno kak obrok v celoti zamenjati z adaptiranim mlekom ?
Hvala
Alenka
Pozdravljena!
Seveda se lahko nadomesti kakšen obrok z adaptiranim mlekom. Obstaja pa možnost, da kasneje zavrne dojenje v celoti. Če ste s takim potekom sprijaznjeni, ni problema. Ni dobro, ne za Vas, ne za otroka, da bi bili nesrečni. Otrokovo počutje in napredek je na prvem mestu, Vi pa sebe morate imeti radi.
Srečno!
Dober dan,
hvala za spodbudne besede. Strinjam se z vami, da je zadovoljstvo obeh na prvem mestu. Njen jok me je res delal nesrecno in predvsem zaskrbljeno. Ce bo dojenje zavrnila v celoti, bom to pac sprejela kot njeno odlocitev.
Hvala se enkrat.
Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.